Oběť vraždy? U cyklostezky v Plzni našli ženu v kaluži krve, policie prosí o pomoc

U řeky v Plzni našli kolemjdoucí mrtvou ženu.

Násilně usmrcená žena

Plzeňští kriminalisté vyšetřují násilný trestný čin. Jeho obětí je žena, kterou našli kolemjdoucí u cyklostezky. Policisté prosí o pomoc svědky. Není vyloučeno, že ženu někdo zavraždil.

Kolemjdoucí objevili bezvládné tělo poblíž cyklostezky v sobotu ráno. Podle dostupných informací měla starší žena rozbitou hlavu a ležela v kaluži krve. Svědci okamžitě zalarmovali záchranáře.

„Bez bližších informací, které bychom měli ke zdravotnímu stavu, jsme na místo vyslali výjezdovou skupinu inspektora provozu. Ta na místě zjistila, že žena nejeví známky života, a proto zahájila neodkladnou resuscitaci. Přivolala i lékaře, který však musel konstatovat úmrtí,“ popsala mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Bezvládné tělo leželo u řeky Radbuzy na Slovanech. Kriminalisté zatím nechtějí upřesnit, zda šlo o vraždu. „Policisté z oboru obecné kriminality krajského ředitelství Policie Plzeňského kraje v této souvislosti prověřují násilný trestný čin,“ sdělila pouze policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Policie hledá svědky

To by nasvědčovalo právě variantě, že se žena stala obětí vraždy. A napovídají tomu i policejní manévry, které se na místě rozjely. Policisté uzavřeli okolí a propátrávali břeh. Přivoláni byli také policejní potápěči, kteří prohledávali řeku.

Kriminalisté také okamžitě začali zjišťovat, co se na místě odehrálo. Původně pátrali i po totožnosti zemřelé. Doufali, že je na stopu dovedou její osobní věci a popis. O koho jde, už detektivové vědí – díky příbuzným, kteří oblečení, v němž odešla, poznali.

Stále však prosí veřejnost o pomoc. „Žádáme občany, kteří se pohybovali v době od čtvrté do sedmé hodiny ranní v sobotu na ulicích Cyklistická, Habrová, Liliová a v blízkosti Doudlevecké lávky, aby poskytli informace na linku 158,“ upřesnila Ladmanová.

Přesnou příčinu úmrtí pomůže policistům objasnit také nařízená soudní pitva, její výsledky by měly být známy do několika dnů.

Tagy: