Krutá vražda na Mělnicku: Ženu, která měla vykastrovat partnera, pustili z léčebny

Soud v úterý poslal do vazby ženu, která měla podle informací CNN Prima NEWS svému partnerovi uříznout intimní partie. Ten na následky toho zemřel. Vražda se odehrála ve Vysoké na Mělnicku už v lednu. Žena ale byla do pondělního dne v psychiatrické léčebně. Přímo tam si i měla vyslechnout obvinění.

Ženu propustili z psychiatrické léčebny v pondělí. „Kriminalisté ji přímo ve zdravotnickém zařízení zadrželi jako podezřelou a převezli na policii k provedení procesních úkonů, v rámci kterých proti ní zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Žena měla 23. ledna v jednom z rodinných domů v obci Vysoká na Mělnicku napadnout svého druha a způsobit mu velmi závažná zranění, která pro něho byla smrtelná. Podle informací CNN Prima NEWS došlo k brutálnímu incidentu po vzájemné hádce. Žena poté měla svého druha omráčit a vykastrovat. Ten její řádění nepřežil. „Ihned po činu byla z důvodu špatného zdravotního stavu hospitalizována ve zdravotnickém zařízení,“ popsala mluvčí.

„V současné době na již obviněnou ženu podal státní zástupce návrh na její vzetí do vyšetřovací vazby, a to z důvodu, aby se nevyhýbala trestnímu stíhání a trestnou činnost neopakovala. Vazbu soudce akceptoval,“ doplnila Suchánková.

Kriminalisté případ i nadále prověřují, zjišťují jeho okolnosti a motiv. Ženě v případě prokázání viny může hrozit trest odnětí svobody až na 20 let, případně i trest výjimečný.

Tagy: