Tresty za brutální rvačku na koupališti v Dubí neplatí. Kauza se vrací na začátek

Krajský soud v Ústí nad Labem zrušil rozsudek teplického soudu v případu surového napadení mladíka skupinkou mužů na koupališti v Dubí na Teplicku v roce 2018. Pět let starý čin tak musí znovu projednat okresní soud v Teplicích.

Na lavici obžalovaných tehdy usedlo pět mužů a jedna žena. Dva muže v květnu 2021 poslal soud na rok za mříže, další dva a žena inkasovali podmínečné tresty. Šestého zprostil soud obžaloby úplně. Celý rozsudek krajský soud zrušil, a věcí se tak bude znovu zabývat okresní soud v Teplicích.

„Zjistili jsme jména několika svědků, kteří mají evidentně k věci co říci, ale nikdo z těchto svědků vůbec nebyl k soudu volán, nikdo nebyl vyslechnut. Nebyly vyčerpány všechny důkazní zdroje,“ uvedl člen senátu Josef Havlík.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Otřesná záhada na prestižní škole: V areálu našli mrtvou ředitelku

Brutální rvačka se odehrála na koupališti v Dubí na Teplicku v srpnu 2018. Mladík se podle obžaloby v dětském brouzdališti zastal ženy, kterou po hádce měla napadnout jiná žena.

To se ale nelíbilo skupině návštěvníků, kteří se kvůli tomu na něj měli vrhnout a brutálně ho zmlátit. Napadený skončil po útoku se středně těžkým zraněním v nemocnici. Mimo jiné měl vyražené zuby nebo prokopnutá žebra.

Okresní soud měl z rvačky k dispozici asi jen dvacet fotografií, jinak vycházel především z výpovědí obžalovaných a svědků. Jejich tvrzení se ale často rozcházela, a soud tak nebyl schopen určit, kdo konkrétně kolik úderů dal.

Tagy: