Obětavý hasič z Ludéřova náhle zemřel. Kolegové pro jeho rodinu uspořádali sbírku

Dobrovolné hasiče z Ludéřova hluboce zasáhlo náhlé úmrtí Martina Černého, který zemřel 18. října. Šestačtyřicetiletý muž byl dlouhodobým členem dobrovolného sboru a zásahové jednotky. Zanechal po sobě manželku a dvě děti. Jeho kolegové se tak rozhodli, že vyhlásí sbírku.

„Mnozí z nás si asi dokáží představit, jaké to je ztratit někoho blízkého. Bohužel, tyto věci jsou běžnou součástí našich životů. Ne každému však osud umožní prožít dlouhý, úctyhodný život po boku milující rodiny a přátel, vidět vyrůstat své děti, vnoučata, pravnoučata a ze světa odejít po splnění všech svých cílů a snů,“ napsali dobrovolní hasiči z Ludéřova na svém Facebooku k informaci o úmrtí Černého.

Před třemi lety si s manželkou začal plnit sen. Dvojice si vzala hypotéku, koupila dům a začala ho vlastními silami opravovat. Společně zde dle slov hasičů chtěli zestárnout a těšit se, jak jejich děti rostou a dospívají. Martin však navždy odešel, zanechal za sebou dvě šikovné děti, milující manželku, truchlící rodinu a kamarády.

„Bohužel, splátkový kalendář je neúprosný a nemá pochopení pro lidské osudy. Proto nyní cítíme povinnost pomoci Martinově rodině stejně tak, jako on nikdy neodmítl pomoci komukoliv, kdo to potřeboval,“ píší hasiči.

Ludéřovští dobrovolní hasiči proto pod záštitou Olomouckého kraje vyhlásili časově neomezenou veřejnou sbírku s transparentním účtem číslo 2201884657/2010. Na konto již vložili 50 tisíc korun. Vybrané peníze půjdou přímo Martinově rodině –⁠ jako pomoc na pokrytí splátek za zakoupený dům a další nezbytné výdaje. Cílem je také postupně pomoci opravit zbývající části domu tak, aby v něm mohla Martinova rodina důstojně bydlet.

Tagy: