Čechy oblíbené termální lázně Podhájská jsou v troskách. Na Slovensku udeřilo tornádo

Tornádo, ilustrační snímek

Tornádo na Slovensku

Termální koupaliště Podhájská na Slovensku v okresu Nové Zámky zasáhlo s největší pravděpodobností tornádo, které napáchalo velké majetkové škody. Místo, které je velmi oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů, nyní zůstává po řádění živlu zavřené.

V noci z pondělí na úterý zasáhla termální koupaliště v Podhájské silná vichřice. Někteří svědci dokonce hovoří o tornádu, informoval server tvnoviny.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Armagedon během deseti vteřin. Děsivé video ukazuje, jak ničivý vítr pustošil švýcarské město

Že se mohlo jednat o tornádo, uvedl i web imeteo.sk. „Analýza radaru, škod a meteostanic v okolí naznačuje, že se zde vyskytlo tornádo. Definitivní potvrzení tornáda však přijde až v následujících dnech, kdy bude v oblasti vykonaný detailní průzkum.“

Oblíbené lázně jsou kvůli běsnícímu živlu zavřené. „Z důvodu noční větrné smršti, která se prohnala areálem koupaliště, bude Podhájska až do odvolání zavřená. Na odstranění škod a opětovném otevření se intenzivně pracuje,“ uvedlo v oficiálním prohlášení koupaliště na sociální síti.

⚠️ Obec Podhájska / Kúpalisko po ničivej nočnej smršti📍 Včerajší prechod studeného frontu na ktorého prednej strane sa...

Posted by Moje Šurany on Tuesday, August 29, 2023

Silný vítr během hrůzné noci poškodil střechy, ploty a zničil dřevěné stánky. Dokonce převrátil i karavan s českou SPZ i se spící rodinou uvnitř, kterou museli vyprostit hasiči. Nikdo se naštěstí nezranil.

Na místě zasahovali hasiči, kteří nejprve odstranili z příjezdové silnice spadlé stromy, aby mohly záchranné složky začít s odstraňováním škod. Při uklízení po vichřici pomáhali také občané. Zbytek obce naštěstí vítr nezasáhl, katastrofálně skončilo především termální koupaliště.

Na západním Slovensku bouře způsobily během noci výpadek elektřiny na více než padesáti tisících odběrných místech. Nejvíce postiženými oblastmi jsou okolí Nových Zámků, Senice, Nitry, Komárna a Trnavy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Malé tornádo nad koupalištěm u Prahy? Lidi vyděsil „rarášek“, odnesl jim nafukovací matrace

Tagy: