Obnažené ženy přerušily řeč německého ministra financí. Neděláte svou práci, křičely na něj

Ženy s obnaženým poprsím překvapily německého mistra financí Christiana Lindnera (FDP) na nedělní diskuzi s občany. „Ženy umírají, protože vy neděláte svou práci,“ křičely na něj. Když je požádal o konkrétní argumenty, které by to dokazovaly, jedna z nich mu odpověděla: „Nedostatek finančních prostředků na ochranu žen.“ O průběhu akce informoval německý deník Bild.

Polonahé ženy přerušily ministrovu řeč na diskuzi s občany, kterou uspořádal na ministerstvu financí v Berlíně. Ve chvíli narušení akce kamera s živým přenosem raději stočila záběr na stropní osvětlení, píše Bild. „Místo toho, aby někteří lidé vyhledávali konstruktivní rozhovor, inscenují scény pro sociální média. Bohužel je to dnes běžné,“ okomentoval jejich výstup Lindner.

ČTĚTE TAKÉ: Němci v obavách. Země zavádí kontroly na všech pozemních hranicích, mají zastavit teroristy

Na zádech jedné ze žen bylo napsáno „Istanbulská úmluva nyní“, což odkazovalo na Úmluvu Rady Evropy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí. Ta mimo jiné pokrývá i téma migrace a poskytování azylu. Lindner v této souvislosti podotkl, že ministerstvo financí není tím nejlepším místem k řešení těchto záležitostí. Zabývají se jimi totiž konkrétní spolkové země a obce, uvádí německý deník Welt.

Během diskuze s občany Lindner odpovídal na otázky týkající se změny klimatu, války na Ukrajině a migrace. „Pokud chceme zůstat kosmopolitní, tolerantní, liberální zemí, a to musíme, pak je třeba kontrolovat, kdo k nám přichází,“ sdělil.

Zatím není jasné, kdo za akcí obnažených žen na ministerstvu financí stál. Podobné aktivity se často spojují s organizací Femen, ta se ale k činu zatím nepřihlásila.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Německu došla trpělivost. Vyráží do boje s kriminalitou i migrací, Inspiruje se na severu

Tagy: