Ničivé řádění ruského tanku v Mariupolu. Stroj se značkou Z střílel všude kolem

Tank v Mariupolu střílel na obytnou budovu.

Střílel do obytných domů i dalších budov a nacouval do autobusu. O řádění ruského tanku v Mariupolu vás redakce CNN Prima NEWS informovala již v pátek. O den později agentura AP zveřejnila video, které běsnění stroje se značkou Z zachycuje.

Ruský tank ze silnice několikrát vystřelil na obytnou budovu. Útok způsobil výrazné poškození domu a navíc velký požár, který neměl kdo uhasit. Vše natáčel přítomný reportér z agentury AP. Obrněný vůz poté nacouval do opuštěného autobusu.

Později střílel i do firemní budovy, v níž se schovávali ukrajinští vojáci. Těm se tank nakonec podařilo zneškodnit. Tvrdé boje v obklíčeném Mariupolu trvají už několik dní v řadě. Východoukrajinské město, které má zhruba 400 tisíc obyvatel, je navíc ruskými jednotkami obklíčené, což znemožňuje evakuaci civilistů, zásobování či humanitární pomoc.

Mariupol se nachází v naprosto kritickém stavu. Ve městě podle místních úřadů zahynulo už téměř 1600 civilistů. Pokud Moskva neotevře humanitární koridory, toto číslo by v následujících dnech mohlo výrazně narůstat.

Tagy: