OBRAZEM: Podívejte se na bydlení CR7 v saúdském ráji. Kolik stojí měsíc v luxusním apartmá?

Plat Cristiana Ronalda v klubu an-Nasr, do kterého na přelomu roku přestoupil, je 4,7 miliardy korun ročně. To dělá zhruba 90 milionů korun týdně, 13 milionů denně, 538 000 korun za hodinu a 9 000 korun za minutu. A takovémuto obrovskému příjmu odpovídá i to, jak v Saúdské Arábii jeden z nejlepších fotbalistů historie bydlí. Vydejte se s námi prostřednictvím galerie na návštěvu místa, kde se dočasně usídlil CR7.

Ronaldo našel krátce po příchodu do exotického působiště velmi luxusní domov. S rodinou se usídlil v hotelu sítě Four Seasons, a to v rijádské 99patrové budově Kingdom Tower, což je jedna z nejvyšších staveb v celé Saúdské Arábii.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Apel na penězi zaplaveného Ronalda: Nestaň se saúdským nástrojem, mluv o lidských právech

Zarezervoval si královské apartmá rozkládající se na celkové ploše přes 370 metrů čtverečních a nacházející se ve 48. až 50. podlaží.

Rezidence z logiky věci nabízí působivý výhled na město a vyznačuje se moderním uměním, velkou šatnou nebo jídelnou se spíží. K bydlení patří i 24hodinová pokojová služba, posilovna, venkovní bazén, wellness centrum a tenisový kurt. V celé budově je také několik restaurací. „To nejlepší z kuchyně Číny, Japonska, Indie a Středního východu. Vše s nejčerstvějšími ingrediencemi,“ píše se na webových stránkách Four Seasons.

Zrovna pestrá hotelová nabídka gastronomie ale nebyla pro současnou hvězdu klubu an-Nasr stěžejní, protože coby pedant na životosprávu má soukromého kuchaře.

Zaměstnanci honosného ubytovacího komplexu byli podle webu NY Post požádáni, aby vzácného klienta neotravovali například žádostmi o společnou fotografii.

Kingdom Tower už nyní pětinásobný vítěz Zlatého míče a držitel mnoha a mnoha rekordů opustil. Šlo o přechodnou variantu na měsíc, než si Ronaldo s rodinou najde trvalejší „hnízdo“. Po několikatýdenním pobytu bylo třeba zaplatit v přepočtu 6,7 milionů korun. Je ale nepravděpodobné, že šly tyto peníze z kapsy rodáka z portugalské Madeiry.

Tagy:
peníze Japonsko Indie Saúdská Arábie bydlení ubytování Cristiano Ronaldo fotbal sport Čína Four Seasons Střední východ Four Seasons Hotels and Resorts hotel an-Nasr Rijád Kingdom Tower apartmá Jeddah Tower