Obří mrtvolu žraloka objevili na pláži v USA. Seržant s ním nemusel bojovat, žertují policisté

Obří mrtvola žraloka bílého, kterého moře vyplavilo na místní pláž, překvapila tento týden policii v americkém státě Massachusetts. Jak se zvíře na pláž dostalo a co zapříčinilo jeho skon, není známo. Britský deník Mirror popsal pobavené reakce mužů zákona.

Moře čas od času vyplaví na souš mrtvá těla mořských živočichů. Policie z amerického státu Massachusetts však určitě nepočítala s nálezem obří mršiny žraloka bílého na místní pláži, napsal britský deník Mirror.

ČTĚTE TAKÉ: Mořský svět v Číně si uřízl ostudu. Chlubil se obřím žralokem, šlo jen o robotickou atrapu

„Nikdy nevíte, k čemu vás během směny zavolají,“ vtipkovali v úterý na Facebooku policisté z města Orleans. Místní správa za policejního doprovodu mrtvého obra odvezla na korbě nákladního auta. „Naštěstí seržant Elliott pouze následoval vůz a sám nemusel zápasit s divokým bílým žralokem,“ žertovali dále muži zákona.

Žralok bílý se průměrně dožívá 70 let, může dorůstat délky až 6,5 metru a některé exempláře váží skoro dvě tuny. Kolik přesně vážil a měřil vyplavený obr z Massachusetts, však není známo.

Otázek ve vzduchu visí více. Policie zatím neví, jak se zvíře na pláž vůbec dostalo, ani to, jak zemřelo. Chris Fischer, zakladatel organizace Ocearch mapující výskyty žraloků, televizi Sky News sdělil, že mrtvá ryba může být „obrovským darem“ pro výzkumná centra k pochopení života těchto živočichů v dané oblasti i jinde.

Žraloci bílí jsou sporadicky pozorováni v okolí Floridy a poloostrova Cape Cod v Massachusetts. Běžně se vyskytují v teplých vodách světových oceánů. Lidé se s nimi mohou setkat v Mexickém zálivu, Karibiku nebo blízko Havaje, uvádí americký národní úřad pro studium mořského rybaření (NOAA). Deník Mirror připomíná, že žraloci bílí byli nedávno zpozorováni také v britských vodách.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Žralok v jezeře uprostřed města. Lidé natočili nezvyklý následek hurikánu Helene

Tagy: