Přispěli všichni. Sousedé podpořili dívku, která přežila masakr v Kostelci na Hané

Místo činu trojnásobné vraždy v Kostelci na Hané

Kostelcem na Hané stále otřásá brutální trojnásobná vražda

Kostelec na Hané se dosud vzpamatovává z tragédie, která se minulý pátek stala v jednom z tamních rodinných domů. Devětadvacetiletý muž tam měl zavraždit svého otce, bratra a sestru. Ušetřit měl pouze nejmladší sestru. Obyvatelé Kostelce se rozhodli 17leté dívce, která řádění svého bratra přežila, pomoci. Podle informací CNN Prima NEWS pro ni uspořádali sbírku. Přispět měl každý obyvatel tohoto malého městečka.

Brutální vraždu v Kostelci na Hané stále obestírá mnoho nejasností. Lidé spekulují o tom, co mohlo mladíka vést k tak hrůznému činu. U dveří domu, kde se minulý týden v pátek odehrála trojnásobná vražda, stále hoří svíčky. Ani lidé z těsného sousedství mladíka, kterého policisté označili za vraha, téměř neznali. „On se nebavil. Když nás míjel, kolikrát ani nepozdravil. Šel si zkrátka po své cestě a nekomunikoval,“ vylíčil obyvatel Kostelce na Hané Jiří K.

„Toho kluka jsem znal jenom od vidění. Osobní zkušenost jsem s ním měl jen jednou, když byl ve volební okrskové komisi asi před dvěma roky. Jinak to byla spíše uzavřenější rodina. Neprojevovali se na povrch,“ uvedl starosta města František Horák (KDU-ČSL).

Podle deníku Blesk je údajný vrah středoškolsky vzdělaný, ale nepracoval. Možná, že právě výčitky ostatních členů rodiny mohly být příčinou, proč vraždil. Zdejší obyvatelé naopak hodně a v dobrém mluví o zavražděném otci, který měl několik zaměstnání, aby rodinu uživil. „Chodil do práce a odpoledne ve volném čase roznášel tiskopisy,“ doplnil Jiří K.

Hrůzný inicident šokoval i kriminalisty

Lidé z ulice se rozhodli dívce, která jako jediná řádění bratra přežila, pomoci a uspořádali finanční sbírku. Štábu CNN Prima NEWS to mimo záznam prozradila jedna z obyvatelek ulice s tím, že přispěli všichni. Zdejší lidé už ale až na výjimky o tragédii ani o sbírce hovořit nechtějí a nelíbí se jim ani přítomnost novinářů. „Myslím, že uspořádat sbírku bylo správné. To, co se stalo, je strašné, nevím, co vám mám na to říct,“ uvedla sousedka 17leté dívky.

Hrůzný incident, ke kterému došlo v malém městě na Hané během pátečního dopoledne, šokoval i zkušené kriminalisty. Policisté již mladíka obvinili a prostějovský soud ho poslal do vazby. Motivem trojnásobné vraždy měly být podle vedoucího odboru obecné kriminality Jana Lisického problémy v rodině. Pachatel si vše navíc dopředu naplánoval. K tomu se vyzbrojil loveckými noži.

„Je to hrozná tragédie v naší ulici, nikdy v životě se něco takového nestalo. Je nám to strašně líto. Rodinu jsme moc neznali, mají babičku, dědu, mladý muž roznášel letáky, všechno úplně bezproblémové, nevím, co se tam mohlo stát,“ řekl CNN Prima NEWS další z místních usedlíků.

Tagy: