Zavraždil příbuzné kvůli byznysu? Útočník z Kostelce měl přijít o podíl v rodinné firmě

Brutální vraždu v Kostelci na Hané stále obestírá mnoho nejasností. O rodině však pomalu vyplouvají na povrch další a další informace. Podle zjištění webu Blesk.cz neměl devětadvacetiletý vrah žádnou práci, navíc přišel o podíl v rodinné firmě. I to mohlo být motivem jeho činu. Sám policistům přiznal, že se chtěl otci a sourozencům pomstít.

Zatímco otec rodiny pracoval a jeho další děti studovaly, třetí z dětí – vrah z Kostelce na Hané – prý „nedělal nic“. Jak uvádí web Blesk.cz, útočník také přišel o podíl v rodinném podniku. Podíl ve firmě byl totiž na konci dubna převeden na advokátní kancelář z Prahy.

Devětadvacetiletý muž ale nebyl nevzdělaný, podle sousedů měl maturitu na gymnáziu. „Jsme zhruba třítisícové městečko, ve kterém se všichni znají. Je to tragédie pro nás pro všechny. Do současné doby zastupitelstvo města ještě nezasedalo, pokud ale bude potřeba poskytnout pomoc pozůstalým, Kostelec na Hané ji poskytne,“ uvedl pro CNN Prima NEWS starosta města František Horák.

O mladíkovi toho příliš nevědí ani lidé z těsného sousedství. „On se nebavil. Šel a ani v podstatě nepozdravil. Šel si zkrátka po své cestě a nekomunikoval,“ uvedl Jiří Kintr z obce. Starosta doplnil, že útočníka znal spíše od vidění. „Osobní zkušenost, co si pamatuji, je, že byl ve volební okrskové komisi asi před dvěma lety zde v Kostelci na Hané,“ dodal.

Zdejší obyvatelé naopak hodně a v dobrém mluví o zavražděném otci, který měl několik zaměstnání, aby rodinu uživil. „Chodil do práce, odpoledne ve volném čase roznášel tiskopisy od obchodních řetězců,“ přiblížil Kintr.

Vrah vše plánoval

Hrůzný incident, ke kterému došlo v malém městě na Hané během pátečního dopoledne, šokoval i zkušené kriminalisty. Devětadvacetiletý muž tam měl podle policie zvlášť brutálním způsobem zavraždit svého otce, bratra a sestru.

Policisté již mladíka obvinili a prostějovský soud ho poslal do vazby. Motivem trojnásobné vraždy měly být podle vedoucího odboru obecné kriminality Jana Lisického problémy v rodině. Pachatel si vše navíc dopředu naplánoval. K tomu se vyzbrojil loveckými noži.

„Je to hrozná tragédie v naší ulici, nikdy v životě se něco takového nestalo. Je nám to strašně líto. Rodinu jsme moc neznali, mají babičku, dědu, mladý muž roznášel letáky, všechno úplně bezproblémové, nevím, co se tam mohlo stát,“ řekl CNN Prima NEWS další z místních usedlíků.

Případ šokoval i ostřílené kriminalisty a za hrozivý ho označila i zkušená psycholožka Jana Woleská. Pachatel podle ní může trpět těžkou psychopatií. V tom případě by za své chování plně zodpovídal.

Lidé se rozhodli dívce, která jako jediná řádění bratra přežila, pomoci a uspořádali finanční sbírku. CNN Prima NEWS to mimo záznam potvrdila jedna z obyvatelek ulice s tím, že přispěli všichni. Zdejší lidé už ale až na výjimky o tragédii ani o sbírce hovořit nechtějí. Pohřeb všech tří obětí proběhne v pátek odpoledne.

Tagy: