Do středy bude deštivo. Teploty by neměly padnout pod nulu ani v noci

Počasí 11.10.2021 7:07

Začátek týdne s sebou přinese ojedinělé přeháňky a nízkou oblačnost. Nejvyšší teploty v pondělí vystoupají ke 14 °C, na jižní Moravě až k 16 °C. Deštivé počasí bude pokračovat i v následujících dnech, v noci by však teploty neměly klesat pod bod mrazu.

V pondělí bude zpočátku skoro jasno až polojasno, ráno by se ojediněle mohly vyskytnout mlhy nebo nízká oblačnosti. S postupem dne však bude přibývat oblačnosti a ojedinělé se objeví přeháňky. Na Moravu a Slezsko dorazí až později večer. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 10 až 14 °C, na jižní Moravě až k 16 °C. Na horách vystoupají jen k 6 °C.

V noci na úterý bude oblačno až zataženo, místy se objeví přeháňky. Později by se na horách na severu ve výšce nad tisíc metrů mohly objevit smíšené nebo sněhové srážky. Nejnižší teploty na rozdíl od posledních dní neklesnou pod bod mrazu, pohybovat se budou mezi 7 až 3 °C, na severovýchodně klesnou až k 0 °C.

V úterý bude zpočátku oblačno až zataženo, k večeru by místy mohlo být polojasno. Odpoledne meteorologové očekávají četnější přechodné přeháňky. Na horách ve výšce nad tisíc metrů, k večeru i nad 800 metry přibydou srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 9 až 13 °C.

Naopak nejnižší teploty v noci na středu klesnou k 5 až 1 °C, místy se podle meteorologů mohou objevit přízemní mrazíky. Během středy pak bude oblačno až zataženo. Na většině území budou přeháňky, ve výšce nad 800 metrů pak smíšené nebo sněhové. Denní teploty se budou pohybovat mezi 7 až 11 °C.

Tagy: