Na pivo jen v šesti lidech a zákaz zpěvu. Prymulova nařízení pokračují

Otevírají se zahrádky restaurací.

Roman Prymula a Robert Plaga podrobně o nouzovém stavu

Od pondělka budeme moct na pivo s kamarády do restaurací pouze v šesti lidech. Přesně takový je maximální počet těch, kteří smí sedět u jednoho stolu. Ve středu to na tiskové konferenci oznámil ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO).

„V restauracích přibyla jediná věc, omezení počtu osob u jednoho stolu, a to do výše šesti. Nechceme, aby se aktivity, které jsou spojeny s oslavami, přesunuly ze škol do restaurací,“ prohlásil ministr zdravotnictví Roman Prymula na středeční tiskové konferenci.

Provoz restaurací je už nyní omezen, od 22:00 do 6:00 musí mít zavřeno. Bary a noční kluby tak téměř vůbec neotvírají. Mezi jednotlivými stoly musí být také odstup alespoň 1,5 metru a zákazníků uvnitř nesmí být více, než je míst k sezení.

Nařízení o šesti osobách u stolu by ale mělo trvat pouze 14 dnů a poté by se měla opatření mírnit. Naopak od 19. října začne platit omezení pro svatby a pohřby, kterých se bude smět účastnit maximálně 30 lidí.

Prymula zároveň zakázal všechny aktivity spojené se zpěvem. Ve školách tak nebude probíhat hudební výchova, budou zakázány muzikály, opery i veškeré koncerty. Zpěv nesmí znít ani na bohoslužbách, na něž bude moci přijít až 100 osob, všichni ale budou muset sedět.

Omezí se také sportovní utkání, která mají být od příštího týdne zcela bez diváků a s maximální účastí 130 lidí z řad sportovců, trenérů a dalších členů týmu.

Tagy: