Záplavy na Kladensku: Ohrožené domy a vyplavená auta. Hasiči odčerpali obří lagunu

V kladenské části Tuchoraz vyjížděli v sobotu hasiči, aby odčerpali obří vodní lagunu, která se vytvořila po přívalovém dešti. Do obce Brandýsek hasičské jednotky vyjížděly stabilizovat narušenou obvodovou zeď garáže. Zeď se nakonec podařilo stabilizovat pomocí výdřevy. Déšť podle meteorologů bude pokračovat i v neděli.

Středočeští hasiči o výjezdech informovali na síti X. Odčerpávání vodní laguny zabralo velkokapacitnímu čerpadlu několik hodin. Od pátečního odpoledne až do sobotní šesté hodiny ranní vyjížděli hasiči ve středních Čechách podle svého vyjádření na X k celkem 29 mimořádným událostem.

ČTĚTE TAKÉ: Silné bouře udeřily v Česku. Lijáky bičovaly Olomoucko, u Hranic voda zaplavila část D1

Česko se s přívalovými dešti potýká od pátku. V platnosti trvá výstraha Českého hydrometeorologického ústavu. Kvůli vysokému nasycení půdy hrozí povodně. Podle předpovědi na webu ČHMÚ lze v noci na neděli očekávat oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť. Na Moravě a ve Slezsku budou srážky přibývat až k ránu.

Během nedělního dne hrozí podle meteorologů na většině území přeháňky, místy bouřky. Vyjasní se až k večeru, kdy by mělo dojít k ubývání srážek a oblačnosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Spadlý strom poškodil čtyři auta v centru Prahy. Hasiči zasahují i na dalších místech republiky

Tagy: