Odešel „definitivní“ Batman. Zemřel herec Conroy, DC hrdinovi propůjčil hlas v desítce děl

Od 90. let mohli fanoušci DC světa slýchat herce a dabéra Kevina Conroye coby oblíbeného hrdinu Batmana. V pátek 11. listopadu však přišla zdrcující zpráva – herec v 66. letech prohrál svůj krátký boj s rakovinou. Kolegové na něj vzpomínají, jako na jediného definitivního Batmana.

V roli Batmana strávil herec a dabér více než 30 let. Mezi příběhy s oblíbeným hrdinou, v nichž mluvil právě Conroy, se řadí například show Batman: Animovaná série z roku 1992, film Batman: Fantomova maska či řada videoher. O smrti svého přítele a kolegy informovala Diane Pershingová, která nadabovala postavu Poison Ivy ze seriálu DC či publicista Gary Miereanu, píše web Decider.

Very sad news: our beloved voice of Batman, Kevin Conroy, died yesterday. He's been ill for a while but he really put in...

Posted by Diane Pershing on Friday, November 11, 2022

Conroy zemřel ve čtvrtek 10. listopadu po krátkém boji s rakovinou, bylo mu 66 let. „Velmi smutná zpráva. Náš milovaný hlas Batmana, Kevin Conroy, zemřel. Nějako dobu byl nemocný, ale k radosti všech fanoušků věnoval conům opravdu hodně času. Bude velmi chybět nejen hercům ze seriálů, ale také fanouškům na celém světě,“ uvedla Pershingová.

Kolegové na dabéra vzpomínají jako na člověka s obrovským talentem a laskavostí. „Kevin byl dokonalý. Byl to jeden z mých nejoblíbenějších lidí na světě, měl jsem ho rád jako bratra. Skutečně se staral o lidi kolem sebe. Byl to definitivní Batman. Navždy jím pro mě bude,“ zdůraznil Mark Hamill, který ztvárnil animovaného Jokera.

Posledním z více než desítky seriálů a filmů s Batmanem, na nichž Conroy spolupracoval, měl být připravovaný televizní seriál Batman: Caped Crusader, který se aktuálně natáčí. Jeho premiéra je naplánovaná na rok 2023. Oblíbený dabér a herec po sobě zanechal manžela, sestru a bratra.

Tagy:
Batman nemoc smrt rakovina herec dabér Joker Mark Hamill Poison Ivy Kevin Conroy Diane Pershing