Meghan na odhalení sochy Diany? Pokud dorazí, bude to cirkus, říká královský expert

Vévodkyně ze Sussexu Meghan Markleová se do Velké Británie při příležitosti odhalení sochy princezny Diany nevrátí. Myslí si to královský expert Phil Dampier. Slavnostní akt naplánovala královská rodina na 1. července 2021, kdy by princezna oslavila šedesáté narozeniny. Podle něj je akce ideální příležitostí ke zlepšení vztahů princů Williama a Harryho.

Dampier pochybuje, že vévodkyně na vzpomínkovou akci s odhalením sochy, kterou už loni ve společném prohlášení princové avizovali, dorazí.

„Nepřekvapilo by mě, kdybychom Meghan nějakou dobu v Británii neviděli. Není oblíbená v královské rodině ani mezi veřejností. Raději by zůstala v Kalifornii se svými malými dětmi,“ sdělil pro web The Sun Dampier. Podle něj je nedávné narození dcery Lilibet ideální záminkou, aby se z účasti na akci omluvila.

Královskou rodinu by to prý nepřekvapilo. Kdyby ale vévodkyně přece dorazila, strhla by na sebe podle Dampiera veškerou pozornost. „Akce by se na místě, kde se má vzpomínat na Dianu, proměnila v cirkus,“ konstatoval.

Odhalení sochy U Kensingtonského paláce v Londýně je podle experta nejlepší příležitostí pro to, aby princ William a Harry zapracovali na zlepšení vzájemného vztahu. „Může pro ně být dobré, když si věci mezi sebou osobně vyříkají,“ podotkl.

Dianina socha bude odhalena 1. července 2021, kdy by princezna oslavila šedesáté narozeniny. Kensingtonský palác je oficiálním sídlem prince Williama, vnuka královny Alžběty II., žila v něm však i Diana. Bývalá manželka prince Charlese zahynula spolu s Al-Fayedem v srpnu 1997 při autonehodě v pařížském tunelu.

Tagy: