Ruští skřeti zastřelili slavného trenéra, píše boxerská federace. Žáci hrůze přihlíželi

Boxovací rukavice

Válka na Ukrajině (1.4.2022. 12:00)

Ruští vojáci zastřelili ukrajinského boxerského trenéra Oleksije Džunkivského. Stalo se to před zraky jeho žáků v hale, kde trénovali. Džunkivskyj byl několikanásobným vítězem Světového poháru vojáků. Informovala o tom tisková služba Boxerské federace Ukrajiny s odvoláním na příbuzné zesnulého.

Oleksij Džunkivskyj právě trénoval své svěřence v boxerské hale, když do ní vstoupili ruští vojáci. Džunkivskyj se jim snažil vysvětlit, že na místě pouze trénují, ale vojáci ho zastřelili. Stalo se to v ukrajinské Irpini, nedaleko Kyjeva.

„Ruští skřeti v Irpini zastřelili slavného trenéra dětského boxu Oleksije Džunkivského. Odpočívej v pokoji, trenére,“ stojí na webu Boxerské federace Ukrajiny.

Džunkivskyj vyhrál čtyřikrát Světový pohár vojáků. Získal také tři stříbrné medaile na národních šampionátech. Poté co skončil s profesionální kariérou se rozhodl trénovat budoucí boxery. Mezi ně patřil také Oleg Laguta, dorostenecký mistr Evropy z roku 2016, nebo Vladislav Marchuk, stříbrný medailista z mistrovství Evropy 2015.

Tagy: