ODS neexistuje, Fiala ji ničí, prohlásil Babiš. Nechte si rady pro sebe, sepsula ho strana

Petr Fiala a Andrej Babiš se zdraví před Partií

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ 29.10.2023

ODS už neexistuje, zbyla jen koalice Spolu. Premiér Petr Fiala stranu zničil, prohlásil v nedělní Partii Terezie Tománkové šéf opozičního hnutí ANO Andrej Babiš. Postěžoval si na ministerského předsedu, že během své návštěvy Izraele četl svůj proslov z papíru. „Zmatený Babiš v Partii na CNN Prima NEWS radil Petru Fialovi, jak dělat zahraniční politiku a co s ODS. Své rady by si měl nechat pro sebe,“ vzkázali mu občanští demokraté na sociálních sítích .

Expremiér v nedělní relaci nechtěl prozrazovat, s kým by si dokázal představit budoucí vládu, pakliže by ji mělo skládat hnutí ANO. Z řad občanských demokratů ocenil jihočeského hejtmana Martina Kubu a jeho výrok, že se koalice tvoří až po volbách. „Je to velice schopný člen ODS,“ prohlásil Babiš.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lituji, že jsem šel do politiky. Budu ale znovu kandidovat do čela hnutí ANO, potvrdil Babiš

Konkrétnější ale nebyl a vyhnul se také odpovědi, jestli se bude chtít ucházet o post premiéra. „Já nevím. Které strany tu ještě máme? ODS už neexistuje, už je to jen koalice Spolu. Fiala stranu ničí, protože Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a Marian Jurečka (KDU-ČSL) by se už do Sněmovny nedostali nebýt ODS. Nic vám k tomu ale neřeknu,“ vykroutil se šéf hnutí ANO.

Poté se znovu pustil do premiéra Fialy, tentokrát za to, že četl svůj projev v Izraeli z papíru. „Někdo by mu měl říct, co je to small talk. Snad se mohl naučit sedm vět v angličtině,“ podivoval se Babiš v Partii.

„Jsem z byznysu, pan premiér evidentně neumí vést takové jednání, které by bylo ve prospěch našich firem. Samozřejmě mu to napíšou (projev, pozn. red.), ale zkrátka není lídr,“ konstatoval.

Ze své pozice odmítl četnou kritiku na jeho osobu, že byl politikem, který nepracoval pro Českou republiku, ale pro svůj byznys. „Mám se jako zabít? To bude k pohodě,“ konstatoval s nadsázkou.

Občanští demokraté si ovšem kritiku ze strany expremiéra nenechali líbit. Na svých sociálních sítích mu dali jasně najevo, že ještě existují.

„Zmatený Babiš v Partii na CNN Prima NEWS radil Petru Fialovi, jak dělat zahraniční politiku a co s ODS. Všichni si pamatujeme, jak dělal v cizině ostudu a nerozuměl fungování EU. Dodnes neví, že schválil Green Deal. Prohrál s námi několik voleb. Expremiér by si měl rady nechat pro sebe,“ vyslali mu jasný vzkaz.

Tagy: