Hrozby byly vždy při každé olympiádě, říká Špotáková. Odstartoval pořad Zprávy z Paříže

Francouzi kvůli olympiádě značně posílili bezpečnost v Paříži.

Zprávy z Paříže 25. 7. 2024

Nový pořad Zprávy z Paříže ve čtvrtek odstartoval na CNN Prima NEWS. Divákům každý den s výjimkou neděle přinese kromě sportovních výsledků a nejzásadnějších informací z olympijské metropole i rozhovory s českými olympioniky. Sérii odstartovala oštěpařka Barbora Špotáková, která se do vysílání přihlásila z Mostu, kde začal Olympijský festival. Promluvila o tom, že situace před olympiádou je vždy stejná – sportovci pokaždé čelí tlaku kvůli hrozícímu nebezpečí.

Olympijské hry v Paříži jsou prestižní sportovní událostí, ale také mimořádně náročnou akcí zejména z hlediska bezpečnosti. Může totiž přilákat zločince i teroristy. Francouzi proto v hlavním městě značně posílili bezpečnost. Sportovci by se však těmito potenciálními riziky neměli nechat strhnout, míní dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková.

ČTĚTE TAKÉ: Česká výprava na olympijských hrách zná své vlajkonoše. Budou jimi Horáčková a Krpálek

„Mám pocit, že co je olympiáda olympiádou, vždy nějaká hrozba byla,“ uvedla ve vysílání nového pořadu. „V Riu nám pořád tloukli do hlavy, že nás nesmí štípnout komár, nebo nebudeme mít děti,“ zavzpomínala oštěpařka na letní olympijské hry v Brazílii v roce 2016, které se konaly navzdory šířící se nákaze způsobené virem zika.

Stejná přísná bezpečnostní opatření podle ní před dvanácti lety provázela i olympiádu v Londýně a vše nakonec proběhlo v pořádku. Přesto je podle Špotákové dobře, že organizátoři bezpečnost nepodceňují. „Jedete tam ale sportovat a soustředíte se hlavně na sebe,“ podotkla bývalá atletka ve Zprávách z Paříže.

Organizovaný chaos

Z Francie se v novém pořadu pravidelně přihlásí i zahraniční reportérka CNN Prima NEWS Anna Kadavá. Divákům přiblíží atmosféru hlavního města. Aktuálně podle ní v olympijské metropoli vládne „organizovaný chaos“.

Kvůli slavnostnímu zahájení na náměstí Trocadéro, kam výpravy olympioniků připlují po Seině, už pořadatelé zcela uzavřeli většinu mostů přes řeku. V centru města tak kolabuje doprava. „Před chvílí jsme byli i svědky malé nehody. Napětí a stres jsou velké. Lidé dlouho čekají a troubí,“ informovala z místa Kadavá.

Moderátoři CNN Prima NEWS Roman Šebrle, Petr Suchoň, Markéta Fialová a další v živém vysílání nového pořadu shrnou nejzásadnější momenty pod pěti kruhy. Proberou vše, co hýbe aktuálním děním, a to nejen ohledně sportovců.

„Podíváme se do různých koutů Paříže a zaměříme se na to, co během sportovních přenosů diváci neuvidí. Ukážeme olympiádu v jiném světle, za její oponou. Olympijské hry patří mezi nejsledovanější události roku a my chceme, aby je lidé viděli v co největším detailu,“ přiblížil vedoucí sportovní redakce CNN Prima NEWS Pavel Skořepa.

Sledujte ZPRÁVY Z PAŘÍŽE od pondělí do soboty v 11:30 na CNN Prima NEWS.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tenistka Vondroušová vzdala olympiádu v Paříži. Doufala jsem do poslední chvíle, zoufá si

Tagy:
Olympijské hry Paříž bezpečnost Barbora Špotáková olympijské hry sport sportovní událost sportovní soutěž Letní olympijské hry 2024