Film o Karlu Gottovi: Na předpremiéře tekly slzy. Zpěvákovi kolegové ho vidět nechtějí

Předpremiéra filmu Karel se uskutečnila v Plzni, kde se slavný zpěvák Karel Gott narodil. Osobně ho uvedla jeho manželka Ivana Gottová společně s režisérkou Olgou Malířovou Špátovou. Na snímek o zesnulé hudební legendě se přišla podívat více než tisícovka lidí. S jakými pocity diváci odcházeli domů?

Termín promítání měl jednu zvláštnost. Přesně před dvěma lety totiž režisérka s Karlem Gottem točila naposledy. Za třináct dní poté zpěvák zemřel. „Ať vás film zahřeje u srdce a ať se vám líbí,“ popřála natěšeným divákům Ivana Gottová. Více než dvouhodinový dokument, který se natáčel po dobu celého jednoho roku, většinu přítomných překvapil upřímnou otevřeností.

Nabídl pohled do soukromí a duše Karla Gotta, kterého představil nejen jako slavného zpěváka, ale také milujícího manžela a tátu svých dcer. Zároveň v něm nechybí ani Gottův nadhled, noblesa a humor. Především soukromí a rodina ve snímku hrají důležitou roli. Diváci měli možnost nahlédnout do jeho radostí, starostí, ale i utrpení. Davem se ozýval hlasitý smích, ale při některých scénách byl slyšet i pláč. Film totiž provedl celým Gottovým životem až do jeho smutného konce.

„Půlku filmu jsme se váleli smíchy, tu druhou část probrečeli. Když se film blížil do finále, najednou se na obloze rozzářily hvězdy. Bylo to, jako kdyby nám Karel dával znamení z nebe. Bylo to velmi dojemné, mělo to až neskutečnou atmosféru. Pro mě osobně byl ten film velkým zážitkem a jsem ráda, že jsem to mohla vidět a že to vůbec vzniklo. Byla jsem jeho velkou obdivovatelkou. Zbožňovala jsem ho. Párkrát jsem se s ním i osobně setkala. Mám od něj podepsanou fotku a památník,“ prozradila CNN Prima NEWS jednašedesátiletá divačka Marie Doubravová z Plzně.

Někteří Gottovi blízcí kamarádi a kolegové film vidět nechtějí. Na premiéru, která se na začátku října uskuteční v Praze, odmítají přijít. „Karel mi strašně chybí a já se bojím vidět záběry, jak odchází, jak mu dochází díly. Nedokážu to, nechci u toho brečet. Nechci se vnitřně trápit,“ svěřil se Blesku Felix Slováček, který s Mistrem dlouhá léta hrával. Podobně to má nastavené i zpěvákův bývalý manažer František Janeček. „Viděl jsem trailer a mě to drtí. Pořád to bolí,“ prohlásil. Slavnostní premiéra je naplánovaná na 5. října. V kinech se objeví o dva dny později.

Tagy: