Dům na Trutnovsku v plamenech: Hasiči zasahovali u požáru celou noc, škody jsou vysoké

Hasiči ve Dvoře Králové bojovali s požárem domu (28. 1. 2024).

Hasiči na Trutnovsku zasahovali při požáru řadového domu

Hasiči na Trutnovsku za sebou mají náročnou noc. Od nedělních pozdních večerních hodin zasahovali při požáru řadového domu ve Dvoře Králové nad Labem. Oheň tam napáchal škody za 1,5 milionu korun, naštěstí se při něm nikdo nezranil.

Hasiči dostali hlášení o požáru kolem desáté hodiny večer. Krátce nato už blikající majáky jejich aut ozářily jinak klidnou ulici ve městě. „Na tísňovou linku byl ohlášen požár rodinného domu, který byl v jedné řadě šesti rodinných domů. Rovněž jsme obdrželi sdělení, že za okny jsou velké plameny a z toho domu se valil hustý černý dým,“ uvedla mluvčí hasičů Královéhradeckého kraje Martina Götzová.

ČTĚTE TAKÉ: Pokus o vraždu v Semilech: Chtěl jsem ho trošku pobodat, řekl útočník o sokovi v lásce

To se na místě potvrdilo. Operační důstojník tam proto poslal šest jednotek. Hasiči museli kvůli hustému kouři zasahovat v dýchací technice. „I s ohledem na to, že se jednalo v podstatě o řadovku šesti rodinných domů, jsme vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu,“ doplnila mluvčí.

Jejich úkolem bylo nejenom hasit už zasažený dům, ale chránit i ty přilehlé a průběžně zjišťovat, jestli se oheň nešíří napříč řadovkou na ně. Kromě toho museli zjistit, jestli někdo nezůstal uvnitř. Takový scénář se naštěstí nepotvrdil a při zásahu se ani nikdo nezranil.

„Samotná likvidace trvala něco přes dvě hodiny, ale místo hlídali ještě do rána dobrovolní hasiči. Škoda byla vyčíslena zhruba na 1,5 milionu korun a majiteli jsme doporučili také, aby budovu prohlédl statik, protože došlo k prohoření stropu,“ uzavřela Götzová s tím, že zásahem hasičů se podařilo zabránit dalším škodám asi za šest milionů korun. Příčina požáru je nyní věcí šetření.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fantomové Chrudimi dopadeni. Mladíci loupili v kolárnách, ukradli dokonce i celou garáž

Tagy: