Okamura: Na můj dům zaútočila extremistická proimigrační Antifa. Zastrašit se nenechám

Právě zaútočila na můj dům extremistická proimigrační Antifa, oznámil na sociální síti předseda SPD Tomio Okamura s tím, že organizaci veřejně podporuje vicepremiér Fialovy vlády Ivan Bartoš z Pirátů. Z přiložených fotografií je zřejmé, že zmíněným útokem má být vylepení několika samolepek s tématikou podporující pomoc uprchlíkům. Diskutující na sociální síti hodnotí Okamurovo nařčení spíše jako přehnané. Vyjádření předsedy Pirátů CNN Prima NEWS zjišťuje.

„Antifa ve svých symbolech otevřeně propaguje násilí. V USA je Antifa označena za teroristickou organizaci,“ napsal šéf SPD s tím, že s blížícími se volbami očekává podobné útoky vůči jeho rodině stále častěji.

Následně Okamura neváhal a debatu stočil také k vládě premiéra Petra Fialy. „Pětikoalice je v zoufalé situaci a nemají lidem co nabídnout. Já se samozřejmě zastrašit nenechám a budu nadále ze všech sil demokraticky prosazovat politický program, který jsem slíbil občanům,“ napsal.

ČTĚTE TAKÉ: Jak bydlí Tomio Okamura? Fotograf zveřejnil první snímky interiéru jeho kontroverzního domu

Diskutující na sociální síti jeho příspěvek z většiny vnímají jako přehánění. „Doufám, že jste v pořádku, útočit nálepkama je fakt svinstvo,“ napsal jeden z uživatelů. „Zcela jistě již na místě zasahuje PČR a provádí lustraci,“ uvedl další.

Okamurův dům vzbuzuje vášně

Obydlí šéfa SPD se nachází v těsné blízkosti Müllerovy vily, jež vznikla pod taktovkou klasika moderní architektury Adolfa Loose. Návrh švýcarského architekta Christiana Kereze na Praze 6 byl navržen jako „jasný příklad značně klasické, téměř archaické metody stavění cihlových ‚kruhů‘“, píše se na webu magazínu v článku.

Rozloha pokojů se pohybuje od 4 do 18 metrů čtverečních, na výšku mají od 2,35 metru až téměř k 5 metrům. S dalšími 19 meziprostory mezi kruhovými místnostmi stavba nabízí 58 místností.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tenisová legenda Ivan Lendl prodal panství. Podívejte se na sídlo za více než čtvrt miliardy

Tagy: