Skandál na olympiádě. Hokejistky Kanady musely nastoupit v rouškách, Rusky nedodaly testy

Hokejistky Kanady a Ruska hrály utkání na olympijských hrách v Pekingu v respirátorech. Duel základní skupiny začal s hodinovým odkladem, protože Rusko údajně nedodalo výsledky testů na koronavirus. Kanaďanky původně odmítaly vůbec nastoupit.

Zápas měl začít v 5:10 SEČ, kdy ale byly na ledě připraveny jen Rusky. Kanaďanky se k nim podle médií odmítly připojit kvůli tomu, že neměly od ruského týmu výsledky testů na koronavirus. Minulý týden bylo v karanténě po pozitivních testech šest ruských hráček.

O hodinu později se na led vrátily už oba týmy a všechny hokejistky měly nasazeny pod kryty obličeje ještě respirátory. Kanaďanky nakonec vyhrály suverénně 6:1.

Kanada zatím prochází turnajem bezkonkurenčně. Nejprve porazila Švýcarsko 12:1, následně pak Finsko opět vysokým rozdílem 11:1. Kanaďanky patří společně s hokejistkami USA k hlavním adeptům na zisk zlaté medaile.

Naopak Rusky po úvodním triumfu 5:2 nad Švýcarskem nestačily právě na Američanky, když nedaly ani gól a prohrály 0:5. Ve skupině A ale mají všechny týmy jistý postup ze skupiny, hrají tedy jen o papírově lehčího soupeře pro čtvrtfinále.

Tagy: