Bartoška exkluzivně o svém stavu: Tělo je líné, ale díky bohu, že můžu ve Varech být

Prezident festivalu Jiří Bartoška sice na červeném koberci letos chyběl, ale proslov v Hotelu Thermal si nakonec ujít nenechal.

Tělo je po viróze líné, ale jinak se cítím dobře. Uvedl to prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška exkluzivně pro CNN Prima NEWS. Ve středu budou mezi hosty karlovarského filmového festivalu režiséři Davide Ferrario a Thomas Cailley. Na akci se zatím podle posledních údajů vydalo celkem přes 85 tisíc vstupenek a festivalových pasů, což je více než v loňském roce. Hygienici také provedli tři desítky kontrol, pochybení zatím nalezli v sedmi případech.

Prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška dorazil v úterý večer na společenskou akci ve velmi dobré náladě. „Užívám si to. Byl jsem dlouho v nemocnici. Tělo je líné, ale zaplaťpánbůh, že jsem byl propuštěn a můžu být tady v Karlových Varech, to je pro mě důležité. Chvílemi to vypadalo, že to nestihnu. Snažím se odpočívat a cítím se dobře,“ řekl pro CNN Prima NEWS.

Mezi hosty filmového festivalu, který šestým dnem pokračuje v Karlových Varech, budou mimo jiných režiséři Davide Ferrario a Thomas Cailley. Italský režisér a scenárista Ferrario v sekci Horizonty představí snímek Umberto Eco – Knihovna světa, v němž prokládá archivní materiály prohlídkou proslulé Ecovy osobní knihovny. Francouzský režisér Cailley osobně uvede ve Velkém sále Thermalu v sekci Horizonty svůj film Říše zvířat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kazma napálil českou filmovou elitu. Tajný zákop je součástí projektu ONEMANSHOW: The Movie

Počet prodaných vstupenek se už téměř blíží zájmu v roce 2019, kdy bylo pátý den festivalu prodáno skoro 80 tisíc vstupenek na festivalová představení a bylo bezmála 9 000 akreditovaných účastníků.  Hygienici na letošním filmovém festivalu v Karlových Varech provedli dosud přes 30 kontrol. Při sedmi z nich zjistili pochybení. Nejčastěji se setkávají s nedostatečnou ochranou potravin před možnou kontaminací, ale také s nedostatečným zázemím pro hygienu personálu nebo zákazníků. Krajská hygienická stanice Karlovy Vary (KHS KV) o tom informovala na svých facebookových stránkách.

Místo avizované tiskové konference s tvůrci filmu Tajný zákop čekala v úterý na novináře propagace projektu influencera a moderátora Kamila Bartoška vystupujícím pod pseudonymem Kazma. Distribuční společnost Bontonfilm pozvala média na představení filmu s herci Jiřím Bartoškou, Jiřím Langmajerem, Kryštofem Hádkem, Hynkem Čermákem a Ondřejem Sokolem v rolích nacistických důstojníků. Místo herců se ale objevil Kazma a představil záběry ze svého filmu ONEMANSHOW: The Movie. Původně avizovaný válečný film je pouze jeho součástí.

Vedení festivalu se k události nevyjádřilo, akce nebyla součástí oficiálního programu festivalu. Herci se tiskové konference neúčastnili. Podle Kazmy neví, že jsou součástí jeho filmu.

U příležitosti oslav stého výročí založení společnosti The Walt Disney byl v Městském divadle v úterý k vidění původní animovaný film z roku 1937 Sněhurka a sedm trpaslíků. V programu pátého dne festivalu byla také například premiéra debutového snímku režiséra Alberta Hospodářského Brutální vedro. Film je jediným českým zástupcem v soutěžní sekci Proxima.

Praktické informace

Tagy: