Modelka Pořízková ve Varech pobavila. Moje šaty? Podívej se sama, vyzvala reportérku

Karlovarský festival si nenechala ujít další filmová hvězda. Do lázeňského města v neděli zavítal francouzsko-švýcarský herec a režisér Vincent Pérez. Diváci si jej mohou pamatovat například z filmu Fanfán Tulipán, ve kterém zazářil po boku Penélope Cruzové. Do lázeňského města přijela také supermodelka Pavlína Pořízková, ta pobavila, když reportérku vyzvala, ať si sama zjistí, jakou značku šatů oblékla.

Letošní 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech pokračuje třetím dnem. Pro návštěvníky a filmové fanoušky je opět připraven bohatý program. Filmy se ve Varech promítají celkem v osmi sálech.

Na červený koberec dorazila řada hostů, a to včetně supermodelky Pavlíny Pořízkové. V rozhovoru pro Prima Ženy pobavila reportérku Karolínu Oehmovou, když ji vyzvala, ať si sama zjistí, o jakou značku šatů oblékla. Na záběry se můžete podívat zde.

Diváky odpoledne čekal například česko-slovenský snímek Všichni lidé budou bratři, který představuje rozporuplnou osobnost československých dějin Alexandra Dubčeka od dětství přes dobu největší slávy až po jeho odchod do ústraní a následné kroky k návratu do vrcholné politiky po roce 1989. Film režiséra Roberta Kirchhoffa je součástí nesoutěžní kategorie Zvláštní uvedení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šaty do Varů jako na pláž. Dříve se na black tie nebazírovalo, říká Rajská o festivalové módě

V sobotu do filmového města přicestoval s rodinou skotský herec Ewan McGregor, který večer převzal Cenu prezidenta festivalu a představil film Druhá šance. Na podiu ve Velkém sále hotelu Thermal s ním při představení snímku vystoupila i jeho dcera Clara, která si s otcem v dramatické road movie zahrála. V odpoledních hodinách do Varů zavítal také premiér Petr Fiala (ODS). Svým fanouškům rozdal podpisy. U Grandhotelu Pupp ho přivítal Jiří Bartoška.

Hvězdnými hosty byli ve Varech také australský herec a režisér Russel Crowe a švédská herečka Alicia Vikanderová. Crowe představil ve Velkém sále hotelu Thermal snímek Master & Commander: Odvrácená strana světa, ve kterém ztvárnil hlavní roli. Vikanderová pak do Karlových Varů přivezla film Královnin gambit, který vypráví o poslední manželce britského krále Jindřicha VIII., Kateřině Parrové.

Letošní festival, který uvede 143 filmů, jako první projekci už v pátek ráno nabídl mongolské drama Kéž bych mohl hibernovat, debut filmařky Zoldžargal Purevdashové. Pořadatelé vybírali zhruba z dvou tisíc snímků, což je o 400 více než loni. Festival do 8. července nabídne v hlavním programu 31 filmů.

Praktické informace

Promítání filmů začalo v pátek 30. června a končí v sobotu 8. července.

Tagy: