Do Varů přicestoval McGregor. Před hotelem se objal s dcerou, překvapil hustým knírem

Ewan McGregor dorazil do Karlových Varů. U Grandhotelu Pupp ho přivítala dcera (1. 7. 2023).

Ewan McGregor přijel do Varů. Před Grandhotelem Pupp ho přivítala dcera

Do Karlových Varů kolem poledne dorazil také skotský herec a producent Ewan McGregor, který na festivalu představí svůj nový film Druhá šance. Do lázeňského města dorazil společně s rodinou. U Grandhotelu Pupp, kde bude ubytovaný, ho přivítala jeho dcera Clara. V exkluzivním rozhovoru pro CNN Prima NEWS umělec krátce promluvil o svých plánech v Česku.

McGregor dorazil k Grandhotelu Pupp v dobré náladě. U vchodu ho očekávala jeho dcera a herečka Clara McGregorová, která do Varů dorazila už v pátek. Poté, co se s ní dvaapadesátiletý umělec objal, přivítal se také s fanoušky. Rozdal několik podpisů a s někým se dokonce vyfotil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herec Russell Crowe už je ve Varech. Exkluzivně promluvil o svých plánech v Česku

„Ve Varech zůstaneme několik dní,“ řekl McGregor v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Co přesně hodlá s rodinou v lázeňském městě podniknout, prý ještě netuší. „Jaké máme plány? Zatím nevím, teprve jsme přiletěli,“ uvedl držitel Zlatého Glóbu a ceny Emmy.

Na sobotní večer má přitom McGregor už jasný plán. Na filmovém festivalu představí road movie Druhá šance, v němž hraje hlavní roli společně s dcerou, herečkou a producentkou Clarou McGregorovou. Převezme také Cenu prezidenta MFF KV.

McGregor patří podle pořadatelů festivalu k mimořádným hereckým osobnostem. Kariéru započal v 90. letech, kdy získal první role v televizních seriálech, ale především začal spolupracovat s režisérem Dannym Boylem. Za roli v černé komedii Mělký hrob (1994) získal Empire Award pro nejlepšího britského herce. Mezinárodní senzaci znamenal jejich další společný film Trainspotting (1996). Adaptace románu Irwine Welshe se stala druhým nejúspěšnějším britským filmem všech dob.

Nejen herec ale i producent

V roce 1999 se McGregorovi otevřela cesta do velkých hollywoodských filmů. Poprvé se jako Obi-Wan Kenobi objevil v Lucasových Hvězdných válkách, natočil s Ridley Scottem válečné drama Černý jestřáb sestřelen (2001) a s Bazem Luhrmannem muzikál Moulin Rouge! (2001). Film získal dva Oscary a Ewan McGregor obdržel Evropskou filmovou cenu za přínos světovému filmu a první nominaci na Zlatý glóbus.

Herecké umění McGregora postupně vyhledávali další slavní režiséři jako Tim Burton, Michael Bay, Marc Forster nebo Woody Allen a pokračovala jeho spolupráce s Georgem Lucasem. V roce 2016 debutoval McGregor jako režisér, když na plátno převedl knihu Philipa Rotha Americká idyla a zároveň vytvořil hlavní roli. Rok nato se vrátil ke spolupráci s Dannym Boylem, aby ve snímku T2 Trainspotting oživili osudy hrdinů kultovního filmu po 20 letech. V současné době McGregor natáčí historickou minisérii Gentleman in Moscow, kterou rovněž produkuje.

Tagy: