sledujeme živě

Řežábek se pustil do Maláčové: Chovejte se slušně. Máte vždy na ostatní kecy

Souhrn událostí

  • Ceny energií, nemovitostí i zboží rostou a brzda je zatím v nedohlednu.
  • Jak chtějí kandidáti do Poslanecké sněmovny zastavit zdražování a zmírnit dopady inflace?
  • O ekonomické situaci v České republice budou diskutovat zástupci osmi nejsilnějších politických subjektů.

Ceny energií, nemovitostí i zboží rostou a brzda je zatím v nedohlednu. Jak chtějí kandidáti do Poslanecké sněmovny zastavit zdražování a zmírnit dopady inflace? O ekonomické situaci v České republice budou diskutovat zástupci osmi nejsilnějších politických subjektů v posledním díle pořadu 360°: Hlas lidu od 20:15.

Ceny v Česku rostou nejrychleji od roku 2012 a inflace během srpna stoupla meziročně na 4,1 procenta. Bankovní rada České národní banky (ČNB) v reakci na to výrazně zvýšila úrokové sazby a základní úroková sazba stoupla o 0,75 procentního bodu na 1,5 procenta. Naposledy takto zvýšila základní sazbu jedním krokem o více než 0,5 procentního bodu v roce 1997.

Hosté tak budou mít za úkol v poslední předvolební superdebatě Hlas lidu představit své ekonomické vize do budoucna. Dokázali by si poradit s ekonomickými výzvami? A jak chtějí zkrotit zdražování?

Tagy:
Jana Maláčová Alena Schillerová volby on-line pořady CNN Prima NEWS Miloslava Vostrá Zbyněk Stanjura volby 2021 Libor Vondráček 360° Jan Hrnčíř Speciál 360°: Hlas lidu Pavel Řežábek Věslav Michalik