Kouř je znovu cítit až v Praze. Vrtulníky ukončily zásah, hasiči ale zůstávají

Požár v Národním parku České Švýcarsko zasáhl stovky hektarů lesa.

Hasiči pokračují v boji s požárem, který vypukl v národním parku České Švýcarsko na severu země, hoří na 1000 hektarech. Vrtulníky v úterý večer ukončily zásah, na místo se vrátily ve středu ráno. Požár se totiž zatím nepodařilo dostat pod kontrolu. Hasiči chrání domy v obcích. Policie zatím šetří požár pro podezření ohrožení z nedbalosti.

Hasiči bojující s požárem v Národním parku České Švýcarsko v noci z úterý na středu likvidovali malá ohniska ve skalách nad Hřenskem. Na Twitteru o tom informovali hasiči Ústeckého kraje. Oheň se jim daří udržovat dostatečně daleko od obce Janov, jejíž obyvatelé se zatím nemuseli evakuovat. Podle aktuálního vyjádření hasičů požár stále není pod kontrolou.

Hasiči v noci z pondělí na úterý museli kvůli požáru v Hřensku evakuovat několik desítek lidí z pravého břehu Kamenice. Kromě toho museli evakuovat rovněž německý dětský tábor z Ferdinandova. Čeští hasiči děti převezli zpět za hranice do jejich domoviny.

Sílící požár hasiče doslova vytlačil z obce Mezná, kterou evakuovali už během pondělí. Hoří tam několik domů. V úterý ráno se ovšem počasí mírně zlepšilo a hasiči se tak mohli do obce vrátit. Od úterního rána nad oblastí znovu létají vrtulníky, které pomáhají hasičům požár hasit. Zapojeni jsou vojáci i policisté.

Tagy: