Drama v Rychnově: Opěrná stěna zavalila dům pod svahem. Část budovy se rozpadla

Rychlý zásah hasičů si vyžádal náhlý sesuv opěrné stěny a půdy na rodinný dům v Rychnově nad Kněžnou. Část se ho rozvalila a popraskalo i zdivo. Pád nikoho naštěstí nezranil. Podle statika je dům momentálně neobyvatelný a muže, který v něm bydlel, přesunulo město do jednoho ze svých bytů.

Rychnovští profesionální a dobrovolní hasiči zasahovali ve čtvrtek kolem 11. hodiny v Krocínově ulici, kde došlo k poškození opěrné zdi a následnému sesuvu půdy. Padající stavební materiál, suť a hlína zavalily částečně rodinný dům níže pod svahem.

„Rychnovští hasiči zasahují v Krocínově ulici, kde sesuv půdy poničil vedlejší rodinný dům – má popraskané zdi a je neobyvatelný. Zabezpečili jsme místo události, se zástupci města se řeší náhradní ubytování pro obyvatele domu,“ sdělili hasiči na twitterovém účtu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: „Dům hrůzy“ v Klášterci se proměnil ve squat. Sebrali nám všechno, popsala s pláčem Pavla

„Situaci jsme vyřešili obratem. Pánovi jsme poskytli městský byt jako náhradní ubytování,“ řekl CNN Prima NEWS šéf sociálního odboru městského úřadu Josef Šimerda.

Hasiči vynesli z vnitřních prostor mužovy nezbytné věci. Jak je z fotografií patrné, porušena byla střecha domu i zdivo. Statika byla narušena a na domě jsou vidět praskliny. Statik na místě vyhodnotil, že je stavení neobyvatelné a zřejmě bude nutná demolice.

Tagy: