„Dům hrůzy“ v Klášterci se proměnil ve squat. Sebrali nám všechno, popsala s pláčem Pavla

Narkomané a bezdomovci se nastěhovali do takzvaného „domu hrůzy“ v Klášterci nad Ohří. Většinový majitel domu měl budovu vyklidit, zabezpečit a prodat městu, ale to neudělal. Původní obyvatelé museli dům opustit kvůli špatnému technickém stavu. S jedním z nich se podařilo štábu CNN Prima NEWS mluvit.

„Sebrali nám prostě všechno, protože my jsme si žili svůj spokojený život. My jsme nikomu nic nedělali,“ popsala s pláčem majitelka jednoho z bytů ve věžáku, kterému v Klášterci nad Ohří neřeknou jinak než „dům hrůzy“, paní Pavla. Svůj domov musela opustit a přesunout se do náhradního bydlení, které jí zajistilo vedení města.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Učitelky z Klášterce měly křičet na postižené děti a nutit je jíst slupky. Vinu odmítly

Svůj byt si před odchodem zabezpečila, přesto ho několikrát vykradli. „Mříže úplně vyrvali ze zdi, dveře rozštípali na kousíčky s tím, že si tam dali svoje vlastní a svůj vlastní zámek,“ popsala dál.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Učitelky z Klášterce měly křičet na postižené děti a nutit je jíst slupky. Vinu odmítly

Vchodové dveře do domu jsou bez zámku a dovnitř se tak může dostat prakticky kdokoliv. Není divu, že se z domu stal v podstatě squat. „Jsou tam štěnice, blechy, šváby, bůh ví, co ještě,“ myslí si jeden z místních obyvatel. „Chodí tam feťáci a bezdomovci přes noc,“ dodal druhý.

Štáb CNN Prima NEWS se pokusil kontaktovat majitele domu. Na volání ani SMS zprávu nereagoval. „Budeme psát nějakou žádost a výzvu k zabezpečení spolu s žádostí o schůzku, abychom si vyjasnili další postup,“ řekl starosta Klášterce nad Ohří Štefan Drozd (STAN). Co bude s domem dál, je tedy stále nejisté. Současní nechtění obyvatelé ho totiž mohou ještě víc poničit a tím snížit jeho hodnotu.

Tagy: