Bidenův trapas při omilostnění krocanů: Pokusil se o vtip, ale popletl si slavné zpěvačky

Americký prezident Joe Biden si k 81. narozeninám, které slavil v pondělí, nechtěně nadělil další faux pas. Podle tradice před Dnem díkůvzdání omilostnil dva krocany. Při té příležitosti pronesl projev a pokusil se vtipkovat, pomotal však dohromady dvě americké zpěvačky, píše Daily Mail. Nešlo o první projev, kdy prezident nadělal zmatky.

Americký prezident si popletl zpěvačky, když představoval omilostněné krocany jménem Liberty a Bell. „Aby se sem dostali, museli překonat těžkou konkurenci, tvrdě pracovat, projevit trpělivost a cestovat více než tisíc mil,“ řekl Biden.

ČTĚTE TAKÉ: Hertl radil Harrymu, jak vhodit hokejové buly. Princ pak po gólu předvedl i krátký taneček

Podmínky, které museli krocani splnit, přirovnal k získání lístku na turné Renaissance zpěvačky Beyoncé nebo na koncertní šňůru Britney Spearsové. „Ta je dole v Brazílii, teď je tam docela teplo,“ dodal. Spearsová však už několik let nekoncertuje. Prezident měl zřejmě na mysli Taylor Swiftovou, která v Brazílii v současné době vystupuje v rámci svého turné The Eras Tour, uvádí Daily Mail.

Podobný trapas Biden zažil letos v září. „Vzpomínáte si na tu slavnou písničku Dobré ráno, Vietname? No tak dobrý večer, Vietname,“ řekl při návštěvě této asijské země. Místo písně měl však zjevně na mysli slavný film, za nějž byl americký herec Robin Williams nominován na Oscara.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Biden nazval čínského prezidenta diktátorem. Je to politická manipulace, reagoval Peking

Tagy:
Vietnam Brazílie Joe Biden Daily Mail Robin Williams Liberty Taylor Swiftová turné Britney Spearsová Beyoncé Knowles