Zmatený Biden opět šokoval. Působil ospale a zaměstnanci mu raději vypnuli mikrofon

Americký prezident Joe Biden způsobil opět rozruch svým chováním. Stalo se tak při jeho návštěvě Vietnamu, kde jednal o prohloubení spolupráce mezi oběma zeměmi. Chvílemi šeptal a působil ospale. Když otálel s ukončením tiskové konference, jeho spolupracovníci mu uprostřed věty dokonce vypli mikrofon a začala hrát hlasitá hudba. Na exces v jihovýchodní Asii upozornila zahraniční média.

Osmdesátiletý prezident dorazil do Vietnamu po dvou dnech strávených na summitu v Indii. Přiznal, že vzhledem ke své vytíženosti má problém rozeznat, zda je den, nebo noc.

ČTĚTE TAKÉ: NATO plánuje největší vojenské cvičení od studené války. Forma české účasti se řeší

„Je večer, že? Vzpomínáte si na tu slavnou písničku ‚Dobré ráno, Vietname‘? No tak dobrý večer, Vietname,“ řekl podle Daily Mailu nejmocnější muž planety. To, že si spletl s písní slavný film, za který byl herec Robin Williams nominován na Oscara, způsobilo rozpaky.

Tiskovou konferenci také překvapivě ukončila prezidentova tisková mluvčí uprostřed jeho proslovu. Následně mu spolupracovníci vypnuli mikrofon, přestože se Biden dál snažil mluvit a přehlušila ho puštěná muzika.

Bidenovy excesy

V minulosti už Joe Biden vzbudil rozruch nejen tím, že si dspletl jména svých příbuzných, ale i dalším podivným chováním. Dal si například ruku na srdce, když hrála indická hymna, nebo příliš vřele objímal herečku Evu Longoriovou.

Také se nechvalně proslavil svými pády. Naposledy se k zemi poroučel při předávání diplomů na promoci kadetů letecké akademie v Coloradu. Pomoci vstát mu museli příslušníci letectva a prezidentovy ochranky.

Jeho podivné výroky a chování vítají prezidentovi oponenti, kteří tvrdí, že není způsobilý k výkonu své funkce. Osmdesátiletý Biden je nejstarším prezidentem v historii Spojených států. V minulosti upadl při projížďce na kole či na schodech do letadla.

Tagy: