Opilec kličkoval v Praze ulicí, způsobil hromadnou nehodu a ujel. Nadýchal přes dvě promile

Opilec způsobil na Barrandově hromadnou nehodu a ujel.

Opilec způsobil na Barrandově hromadnou nehodu a ujel

Přes dvě promile alkoholu měl v krvi řidič, který v neděli v noci sedl za volant a způsobil hromadnou nehodu na pražském Barrandově. Z místa ujel. V nebezpečné jízdě, kterou pro CNN Prima NEWS popsal jeden ze svědků, pokračoval ještě dalších deset kilometrů.

„Auto jelo zhruba 50 metrů přede mnou a narazilo do pravého obrubníku a zřejmě i do pravé stráně,“ uvedl svědek nehody Jaroslav Spěváček.

ČTĚTE TAKÉ: Vypadal jako zfetovaný, byl to psychopat. Svědci popsali zadržení vraha mladé lékařky

Z místa nárazu se okamžitě začala zvedat oblaka prachu, uvedl dále. Následně se vůz odrazil zpět na vozovku. „Rozsvítily se varovné blinkry a to auto se pomalu potácelo po silnici zprava doleva a zpátky,“ vylíčil Spěváček.

Opilecká jízda se muži vymkla kontrole už v ulici Pod Klapicí. Tam totiž způsobil hromadnou dopravní nehodu. Nejprve naboural do jednoho z aut. To se odrazilo a poškodilo dva další vozy.

Výtečník však nezastavil. Místo aby se přesvědčil, že jsou všichni v pořádku, uprchl. „Přijali jsme oznámení o řidiči, který způsobil dopravní nehodu, a následně z místa ujel,“ potvrdila policejní mluvčí Kristýna Zelinková pro CNN Prima NEWS.

Před spravedlností ale dlouho neunikal. Už po 15 minutách se k němu přiřítila policejní hlídka. „Díky spolupráci s oznamovatelem policisté muže dohledali v ulici K Barrandovu,“ upřesnila Zelinková. „Policista, který seděl na místě spolujezdce, bleskurychle zareagoval. Jakmile auto přibrzdilo, vytrhl dveře řidiče a vytáhl ho z auta na trávník,“ popsal zásah svědek.

Policisté u nebezpečného řidiče provedli dechovou zkoušku. Muž tvrdil, že před cestou nic nepil. Nadýchal však 2,27 promile. Kromě uhrazení způsobené škody ho nyní čeká s velkou pravděpodobností i trestní stíhání.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Policie pátrá po útočníkovi z pražského metra. Na nástupišti bodl do břicha 20letého mladíka

Tagy:
dopravní nehoda havárie CNN Prima NEWS Barrandov trestná činnost, právo a spravedlnost katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda