Vypadal jako zfetovaný, byl to psychopat. Svědci popsali zadržení vraha mladé lékařky

Pietní místo u domu zavražděné lékařky

Pieta za zavražděnou lékařku z Plzně

Před domem, kde podle policie v neděli vraždil primář Domažlické nemocnice, hořely ve čtvrtek svíčky. Přátelé a sousedé zavražděné lékařky na místě vytvořili improvizované pietní místo. Podle svědka pachatel po činu působil jako pod vlivem narkotik.

I několik dnů po tragédii sousedé zpracovávají šok z osudného večera. „Bylo to rychlé. Nejdříve byla slyšet rána a pak křik policistů,“ přiblížil jeden ze sousedů. „Kontrolovali, jestli paní žije nebo nežije,“ dodal. K brutální vraždě v Plzni došlo v neděli pozdě večer. Muž v ulici Na Chmelnicích použil k vraždě podle webu Krimi Plzeň nůž a sekeru.

ČTĚTE DÁLE: Těhotná žena zemřela po pádu ze sedmnáctého patra paneláku. Dítě bojuje o život

Pachatel působil podle svědků jako pod vlivem omamných látek. „Potom ho v poutech policisté odvedli do sanitky,“ popsal svědek. „On vypadal jako by byl opilý nebo zfetovaný. Při smyslech byl, ale vypadal úplně mimo,“ konstatoval.

„Byl to prostě psychopat, kterému takhle přeskočilo,“ měl jasno další soused zavražděné ženy.

Předmětem spekulací je i motiv hrůzného činu. „Dvě ženy v jeden den, to je jako zvláštní milostný trojúhelník nebo něco takového. Těžko říct,“ uvažoval další z místních u pietního místa. „Je to strašné, byla to mladá slečna. Co tomu pánovi jelo v hlavě, vždyť je to pan doktor,“ přemítala nahlas jedna z přítomných žen.

Podezřelý, kterého policie ještě v noci zadržela, měl předtím v obci Třemošná zmlátit a svázat ženu. Následně ji sexuálně zneužil. Policie později dostala informaci, že poškozenou nakonec svázal do kozelce. Žena brutální řádění přežila. Stejným způsobem mučil své oběti i sériový vrah z 90. let minulého století Ivan Roubal.

Muž se pokusil po svých činech o sebevraždu. Motiv primářova vražedného běsnění zatím zůstává nejasný, případ si převzali krajští kriminalisté. Soud primáře poslal ve středu odpoledne do vazby. Kriminalisté ho obvinili z vraždy mladé lékařky, pokusu o vraždu a znásilnění další ženy. Hrozí mu deset až patnáct let za mřížemi, případně výjimečný trest.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šok pro městečko v USA: Teenager zavraždil rodiče i malé sourozence. Přežila jen 11letá sestra

Tagy:
policie vražda vrah napadení místo činu USA trestná činnost Ivan Roubal Domažlická nemocnice, a.s. Třemošná trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva