Opilý bezdomovec napadl strážníky, nechtěl odejít z noclehárny. Zkrotil ho až slzák

Agresivní opilec napadl v Praze hlídku městské policie

Agresivní opilec napadl v Praze hlídku městské policie, a to hned dvakrát po sobě. Podruhé proti němu strážník použil slzotvorný sprej. Muž je v Praze známou firmou – napadá lidi na ulici i v městské hromadné dopravě.

Před ubytovnou v pražské Michli se minulý týden nešetřilo nadávkami. Na mol opilý bezdomovec totiž z ní nechtěl odejít. Agresivní byl na všechny kolem, zaútočit se pokusil i na strážníky.

Opilec skončil na zemi v poutech. Jenže moc to nepomohlo, tedy alespoň ne na dlouho. Pár dní na to se opakoval podobný scénář a muž hlídku opět napadl. „Napadnul mě pěstmi, těm ranám jsem se naštěstí vyhnul, použil jsem kasr (slzotvorný sprej, pozn. red) a následně použity hmaty a chvaty,“ líčí jeden z policistů.

„Je to člověk, který je dlouhodobě na ulici, jsou s ním problémy, a to jak na této ubytovně, tak v městské hromadné dopravě. Vyvolává konflikty,“ říká vedoucí směny Jiří Matulík.

Pokud chtějí lidé bez domova v ubytovně přespat, musejí splňovat určité podmínky, mimo jiné nesmějí být pod vlivem alkoholu. Na kontroly do Michle chodí hlídky pravidelně a jen málokdy neřeší nějaký konflikt.

„Ráno míváme problémy s klienty, kteří nechtějí místo opustit. A večer zase pro změnu s těmi, kteří jsou pod vlivem alkoholu,“ popisuje mluvčí městské policie Irena Seifertová. Agresivní opilci většinou skončí na záchytce, jenže to je od jejich útoků nezastaví. Pro strážníky tak jde o začarovaný kruh.

Tagy: