Když nedostal další alkohol, skočil z Vyšehradu. Policie ukázala video z dramatické záchrany

Opilý muž skočil z hradeb Vyšehradu

Opilý muž skočil z hradeb Vyšehradu

V hospodě pil ve velkém alkohol, a když nedostal další skleničku, rozhodl se k naprosto nepochopitelnému činu. Skočil z hradeb Vyšehradu. Po dopadu z asi dvanáctimetrové výšky zůstal v bezvědomí. Policisté v pondělí zveřejnili video z jeho dramatické záchrany.

Dramatické chvíle se odehrály před deseti dny u hradeb Vyšehradu. Právě z nich si muž udělal skokanský můstek. Podle svědků skočil s rozběhem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vražda oblíbené vychovatelky Janky otřásla Senicí. Exmanžel ji střelil osmkrát za bílého dne

Měl ale obrovské štěstí, že během chvíle na místo dorazili policisté z pohotovostní motorizované jednotky. „Muž byl v bezvědomí, nedýchal a nereagoval na žádný podnět. Hlídka okamžitě zahájila resuscitaci v podobě nepřímé masáže srdce,“ uvedl pražský policejní mluvčí Jan Rybanský pro CNN Prima NEWS.

„Následně jsme muže museli uvést do umělého spánku, doplnit potřebné tekutiny a podat léky a ve velmi vážném stavu jsme jej transportovali do nemocnice k další péči,“ sdělila mluvčí ZZS hlavního města Prahy Jana Poštová.

Protože nebyl schopný komunikovat, nemohli se ho policisté zeptat na důvod jeho rozhodnutí. A tak vyslýchali svědky a zjistili, že v tomto případě hlavní roli sehrál alkohol.

ČTĚTE TAKÉ: Chvíle děsu při záchraně batolete v Praze. Dítě lezlo po parapetu v prvním patře, matka spala

„Policisté při prověřování celé události zjistili, že muž ve větší míře požíval alkohol v místní restauraci. Když nedostal další skleničku alkoholu, odešel z restaurace směrem k hradbám, tam vylezl na vyskládané přepravní palety, ze kterých skočil z přibližně dvanácti metrů dolů,“ dodal Rybanský.

Podle informací CNN Prima NEWS muž zatím zůstává hospitalizovaný na nemocničním lůžku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Postavičky z Lega jako pachatelé trestných činů. Internet se baví, dánská firma zasáhla

Tagy: