Opilý řidič naboural v Žatci policisty zasahující u nehody. Maximálně šest piv, hájil se

Opilý řidič na Žatecku narazil do policistů, kteří zasahovali u nehody kamionu.

Nehoda opilce v Žatci

Policisté ze Žatce měli v sobotu ráno nehoráznou smůlu. Zrovna pomáhali u nehody, při níž se ve městě převrátil kamion, když do jejich vozu naboural projíždějící řidič. Brzy se ukázalo, že za touto druhou nehodou stál alkohol. Opilý šofér ani nevěděl, kolik toho přesně vypil. Strážci zákona mu na místě naměřili přes dvě promile.

V sobotu ráno se v Žatci převrátil kamion a policisté z něj vyprošťovali ženu a muže. V tu chvíli se však ozvala rána. Do zaparkovaného policejního SUV naboural řidič, který se u místa havárie otáčel.

K TÉMATU: Mladý řidič na Vysočině vyletěl mimo silnici, zranily se i dvě nezletilé. Zasahoval vrtulník

„Policisté přispěchali k okénku řidiče a ihned ucítili silný zápach alkoholu. Domněnka, že by řidič mohl být pod vlivem, se nakonec potvrdila,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí policistů z Lounska Jakub Mareš.

„Měl jsem jen tři piva, jsem už po práci,“ reagoval šofér na výzvu policistů, aby se podrobil zkoušce. Přístroj nakonec ukázal hodnotu přes dvě promile alkoholu v krvi. Hříšník se následně hájil, že víc než „šest piv to být nemohlo“.

Dopravní expert Jan Pechout zmínil, že dvě promile mohou závažně zpomalit reakce řidiče. „Špatně odhaduje rychlost i vzdálenost. Zužuje se rovněž periferní vidění. Pro sebe a okolí je za takových podmínek velmi nebezpečný,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS.

Nehledě na všechny nepříjemnosti, které opilý muž policistům i sobě způsobil, mu dobrá nálada nechyběla. Členovi hlídky v podroušeném stavu sdělil, že „pán je super“.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky,“ shrnul Mareš. V případě prokázání viny hrozí opilému řidiči až tříletý trest vězení.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Mrazivé záběry z Prahy. Žena s dítětem dobíhala rozjetý vlak. Když upadla, druhé z něj vyskočilo

Tagy: