Oslava se změnila v neštěstí. Opilý muž v Kamenici postřelil příbuzného

Ruka se zbraní

Střelba v Kamenici

Dírou v břiše skončila rodinná návštěva ve středočeské Kamenici. Při manipulaci s pistolí pravděpodobně omylem zmáčkl starší muž spoušť a trefil svého šestadvacetiletého příbuzného. Ten skončil v nemocnici. Střelec nadýchal přes 1,5 promile alkoholu.

Ve středočeské Kamenici se v sobotu z jednoho z rodinných domů po osmé hodině večer ozval výstřel. V tu chvíli se v něm podle informací CNN Prima NEWS slavilo. Na místo spěchali záchranáři a do vzduchu vzlétl i vrtulník.

„Po příjezdu záchranáři zjistili, že jeden z mužů utrpěl střelné poranění břicha. Byl ošetřen, zajištěn a poté ve stabilizovaném stavu a při vědomí letecky transportován do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ sdělila mluvčí středočeských záchranářů Petra Homolová.

Velkou roli sehrál alkohol

Záchranáře pak v domě vystřídali přivolaní policisté. „Podle našich prvotních šetření na místě měl při rodinné návštěvě ukazovat člen rodiny svému příbuznému krátkou střelnou zbraň, kterou má v legálním držení, a zřejmě při chybné manipulaci – při jejím vybíjení – vyšel ze zbraně výstřel,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Držitel zbraně byl při manipulaci se zbraní opilý. Nadýchal přes 1,5 promile. Policie teď hledá odpovědi na zásadní otázky. „Proč k výstřelu vůbec došlo? Proč majitel se zbraní vůbec manipuloval? A co celému incidentu předcházelo?“ řekla Suchánková.

Postřelený muž stále zůstává hospitalizovaný v nemocnici. Policisté neštěstí prověřují jako trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti.

Tagy: