Oslavné gesto Jaromíra Jágra je opět na scéně. Salutování si vypůjčila hvězda Pittsburghu

Takto slavil Jaromír Jágr olympijské zlato z Nagana v Praze.

Jágrovo slavné salutování

Zpívá se, že gól je úžasná věc. A branky se musí i pořádně oslavit. Jaromír Jágr si podmanil NHL nejen svými sportovními výkony, ale také salutováním po vstřeleném gólu. Když ho teď napodobil jeden z hráčů Pittsburghu, neváhal to vtipně okomentovat.

Jaromír Jágr vstřelil v barvách Pittsburghu 407 branek a v týmu, kde získal dva Stanley Cupy, je začal slavit známým vojenským pozdravem. Napodobovat hvězdy se v hokeji moc nenosí, přesto „Jágrovu parádičku“ vystřihla v zápase s Buffalem i opora Tučňáků, Jason Zucker.

A padesátiletý útočník, který stále vyhlíží další starty v extralize, Američana ocenil. „Četl jsem o tom nějaké komentáře. Některým lidem se to líbí, jiným ne. Já to zbožňuju. Myslím, že ukázal respekt k naší éře, našemu týmu. Díky Tučňáci, díky Jasone,“ sdělil Jágr.

Pověstná Jágrova radost bavila fanoušky po celém světě a nepřehlédli ji ani spoluhráči. „Hodnotím to kladně. Líbí se mi to. Jde vidět, že na Jaromíra pořád všichni vzpomínají. Ať už to jsou fanoušci, nebo hráči v Pittsburghu,“ uvedl bývalý hokejový obránce František Kučera.

A někteří si myslí, že v letech, kdy bodově ovládal NHL, mohl udělat cokoliv. „Mohl si to dovolit, protože byl nejlepší na světě, a kdyby se po každém gólu postavil na hlavu, tak by říkali, že se to takhle má dělat,“ sdělil bývalý hokejový útočník Petr Klíma.

A Jágr si do Zuckera i rýpnul. „Mimochodem, Jasone, dál pracuj na své střele, protože pořád není dostatečně tvrdá,“ vtipkoval Jágr.

Tagy:
NHL Jaromír Jágr Stanley Cup hokej sport Buffalo Sabres Pittsburgh Penguins Petr Klíma František Kučera Jason Zucker