Češka zahrála Clintonovi na přání prezidenta Pavla. Saxofonistka se svěřila s vážnou nemocí

Saxofonistka Kateřina Janečková zahrála bývalému americkému prezidentovi Billu Clintonovi.

Saxofonistka Janečková o hraní pro Billa Clintona a nemoci

Dostala pozvání od prezidenta Petra Pavla, aby zahrála bývalému šéfovi Bílého domu Billu Clintonovi. Saxofonistka Kateřina Janečková sledu událostí zprvu nevěřila, ale po výstupu v klubu Reduta cítila především vděčnost za tuto příležitost. Ve vysílání CNN Prima NEWS popsala, o čem s bývalým americkým prezidentem s vášní pro saxofon hovořila. Mimo jiné poprvé veřejně promluvila o vážné diagnóze.

Pozvánku od samotného prezidenta obdržela zcela nečekaně během předávání literárních cen před několika měsíci, kterých se Pavel účastnil. „Chtěla jsem mít z akce nějakou vzpomínku, takže jsem si vystála asi půlhodinovou frontu. Po několika slovech si ode mě vzal vizitku s tím, co bych řekla na to si zahrát s Billem Clintonem,“ popsala hudebnice, jež vystupuje na sociálních sítích pod přezdívkou KJ SAX.

ČTĚTE TAKÉ: Pizingerová o plastikách: Čas neoklameme, pak je to jen trapné. Pro mě je to škoda peněz

Zprvu nečekala, že se tým prezidenta ozve, ale poté její manažerka obdržela telefonát z Kanceláře prezidenta republiky.

„V tu dobu jsem byla na Tenerife. Událostem jsem nemohla uvěřit až do chvíle, než jsem stála v Redutě na pódiu. Už během zvukové zkoušky jsem byla opravdu vděčná, přičemž organizátoři mi sdělili, že si mě na akci prosadil sám prezident,“ svěřila se saxofonistka v pořadu Nový den se svými emocemi.

„Když zazní první tóny a otevřete oči, zatímco před vámi sedí špičky světové politiky, to je opravdu síla,“ nechala se slyšet Janečková. Nervozita z ní prý opadla během prvních momentů hraní.

Hudebnice byla mile překvapena, kolik času jí věnoval bývalý šéf Bílého domu v rozhovoru. „Je to neskutečně milý člověk, sdílel se mnou své zážitky ohledně hraní na saxofon. Povídat si s ním byl neuvěřitelný zážitek,“ přiblížila. I když si spolu nakonec nezahráli, Janečková by podle svých slov v takové chvíli neváhala.

S překážkami hodlá bojovat

Muzikantka se ve vysílání CNN Prima NEWS mimo jiné svěřila se svými životními překážkami. „Trápí mě problémy se štítnou žlázou, podstoupila jsem i operaci. Bohužel mi lékaři oznámili, že mi v těchto místech našli zhoubný nádor,“ prozradila poprvé veřejně v pořadu Nový den.

„Beru to ale jako výzvu změnit přístup k sobě. Jsem připravena čelit překážkám ohledně vlastního sebehodnocení nebo svého zdravotního stavu,“ vyjádřila své odhodlání s nepříznivými zprávami bojovat. Oporu bude mít podle svých slov ve své rodině, zvláště v rodičích, kteří jí „naučili se dívat na svět z lepší stránky“.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Exprezident USA Bill Clinton v exkluzivním rozhovoru pro CNN Prima NEWS: Je skvělé být zpátky

Tagy: