Stav krále Karla III. je možná vážnější. Palác údajně spřádá plány na nástupnictví trůnu

Britský panovník Karel III. má podle médií pracovat na svém nástupnickém plánu. U veřejnosti tento krok vyvolal obavy, že král je v mnohem horším zdravotním stavu, než se původně domnívala.

Začátkem února byla britskému králi Karlovi III. diagnostikována rakovina. Nemoc lékaři odhalili poté, co byl přijat k operaci prostaty. O jakou formu rakoviny se jedná, Buckinghamský palác nezveřejnil.  Karel III. podstupuje pravidelnou léčbu, jak informoval deník Metro.

ČTĚTE TAKÉ: Chtěla žít jak princezna na zámku, ale skončila v „chatrči“. Meghan závidí Kate, říká expertka

Tato skutečnost ovšem podle britských médií panovníka „dohnala“ k tomu, aby přemýšlel nad budoucností. Plány na nástupnictví začal Karel III. formovat mnohem dříve, než bylo původně zamýšleno. Tím ale u veřejnosti vyvolal obavy. „To, že s tím začali už nyní, může naznačovat, že Karlova rakovina je nebezpečnější, než jsme se původně domnívali,“ uvedl pro web The Mirror expert na královskou rodinu Tom Quinn.

Podle něj je v srdci plánování princ William. „Plánování je přísně tajné a nikdo nevěří, že by princ Harry byl jeho součástí. A to z prostého důvodu – pokud se bude cítit jakkoli ponižován nebo mu nebude dáno to, co si myslí, že mu náleží, okamžitě se obrátí na média,“ vysvětlil expert.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Král Karel III. se po diagnóze rakoviny objevil v práci. Vzkazy lidí ho dohnaly k slzám

Tagy: