Zemřela královna dětských srdcí. S nadšením pro ně přes 30 let tvořila televizní program

Pracovníci stanice BBC oplakávají smrt své kolegyně Kay Benbowové, která více než 30 let tvořila speciální kanál pro předškolní děti CBeebies. „Královna Beebies“ během své kariéry v médiích získala několik významných cen. Zemřela ve věku 63 let, příčina nebyla zveřejněna, informoval web Daily Mail.

Kolegové si šéfky dětského kanálu CBeebies Kay Benbowové vážili především pro její „nadšení a oddanost, s nimiž přistupovala k výběru toho nejlepšího obsahu pro nejmenší“, napsal web Daily Mail. Na BBC pracovala přes 30 let.

ČTĚTE TAKÉ: Palác odpovídal na otazníky kolem rakoviny Kate: Typ, odhalení diagnózy i návrat k práci

„Všichni zaměstnanci oddělení Children's & Education jsou zprávou o smrti naší kolegyně zdrceni,“ uvedla stanice v prohlášení. Jejímu manželovi a dvěma synům vyjádřila nejupřímnější soustrast.

„Kay byla klíčovým členem týmu CBeebies. Nikdy se nebála představit předškolním divákům neobvyklé oblasti, jako je třeba balet, tvorba dramatika Williama Shakespeara, matematika či věda,“ stojí ve zprávě.

Benbowová odstartovala kariéru na BBC v roce 1988, kdy pracovala pro subkanál BBC Children's, připomněl web Daily Record. Na začátku nového tisíciletí přešla do nového projektu CBeebies, který převzala v roce 2010.

Během působení na pozici šéfky získala celkem čtyřikrát ocenění pro dětské pořady, které uděluje Britská akademie filmového a televizního umění.

Při svém odchodu z vedení dětského kanálu v roce 2017 uvedla, že působení v čele programu pro ni bylo „vášní“. Vždy si prý pochvalovala spolupráci s „talentovanými a nadšenými lidmi“.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Co všechno se ví o rakovině princezny Kate?

Tagy:
smrt ocenění BBC dětský pořad kanál televizní kanál Kay Benbowová CBeebies