Zemřel herec, který zazářil i v Pirátech z Karibiku. Při surfování ho pokousal žralok

Filmový svět zasáhla smutná zpráva. Ve věku 49 let zemřel herec a profesionální surfař Tamayo Perry. Jeho tělo našla pobřežní stráž poblíž ostrova Mokuauia, který je mimo jiné známý jako Kozí ostrov. Perry měl podle záchranářů několik žraločích kousnutí. Sportovec zazářil také v sérii Piráti z Karibiku. Píše o tom web The U.S. Sun.

Herec si v neděli užíval surfování poblíž Kozího ostrova, který se nachází asi 50 kilometrů od havajské metropole Honolulu. Kolem jedné hodiny odpoledne však jeho bezvládné tělo našla pobřežní stráž, uvádl web The U.S. Sun.

K TÉMATU: Náhlá smrt oblíbeného hudebníka. Člen známé slovenské kapely zkolaboval během koncertu

I přes rychlý převoz na pobřeží za pomoci vodních skútrů se nepodařilo oblíbeného člena místní surfařské komunity oživit. „Tamayo byl plavčík, kterého všichni na Severním pobřeží (pobřežní pás na třetím největším a nejlidnatějším ostrově Havaje Oahu, pozn. red.) znali a milovali. Byl také profesionální surfař známý po celém světě,“ uvedl zástupce šéfa týmu Oceánské bezpečnosti Kurt Lager.

Součástí týmu byl i zesnulý Perry, připomíná web Star Advertiser. Zasahující záchranáři potvrdili, že oblíbeného sportovce nejspíše vícekrát pokousal žralok  Na ostrově Oahu by šlo o druhý útok tohoto druhu.

Příležitostný herec působil v oblasti jako instruktor surfování a plavčík. Mezi místní komunitou byl milován pro „svůj nikdy nemizející úsměv a klidnou hlavu pod nejnebezpečnějšími vlnami“, shrnuje web časopisu Surfer.

Na smutnou zprávu zareagoval i jeho kamarád Jason Bitzer. „Těch věcí, které jsme spolu zažili! Můj bratře v Kristu, miluji tě, brácho, a to do té doby, než se zase setkáme v nebi,“ rozloučil se v dojemné vzpomínce.

Surfař se kromě své životní vášně mezi vlnami věnoval i filmu. Zazářil především ve snímku Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, Osudové léto nebo Charlieho andílci: Na plný pecky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Gang 20 lupičů s kladivy ukradl klenoty za 46 milionů. Řádění v Kalifornii zachytily kamery

Tagy: