Ostrá hádka: Jste proruský dezolát, osočil Přibáň muže. Ten v bojích na Ukrajině přišel o nohu

Ukrajinský voják nedaleko města Marjinka v Doněcké oblasti

Ve Francii proběhlo poslední loučení s mladíkem zastřeleným policistou

Protesty ve Francii vyvolaly bizarní hádku na českém Twitteru. Novinář Dan Přibáň nazval uživatele CohenTheBarbarian „dezolátem“, který kdyby žil v Rusku, tak by z přesvědčení střílel Ukrajince. Záhy to však novinář na sociální síti schytal od dalších komentujících, kteří mu připomněli, že Cohen jako dobrovolník bránil Ukrajinu a v boji s ruskou armádou dokonce přišel o nohu.

Bývalý dobrovolník je velmi aktivní na Twitteru. V sobotu se vyjadřoval k nepokojům ve Francii, kdy demonstrující – často mladé muslimské obyvatelstvo – nazval „bubáky“.

ČTĚTE TAKÉ: Musíme šetřit všichni, řekl ministr Výborný. Balaštíková ho v Partii nazvala nevychovancem

To se však nelíbilo novináři Přibáňovi, který jej označil za „dezoláta“. Tímto heslem někteří lidé nálepkují podporovatele Ruska či demonstrující proti vládě Petra Fialy (ODS). Cohenovi se označení logicky nelíbilo. „Urážet mě a házet do jednoho pytle s dezoláty? Ať už si pod tím ve své hlavě představujete cokoli,“ napsal.

Novinář však ve svém útoku pokračoval „Vy jste ukázkový dezolát, není třeba vás nikam házet. Rasista s názory nácka z SPD. Vy, pokud byste žil v Rusku, byste šel z přesvědčení střílet Ukrajince, jen byste jim místo bubáků říkal chocholové,“ napsal Přibáň.

Novináře však rychle ostatní uživatelé upozornili, že Cohen byl dobrovolníkem, který naopak Ukrajinu proti Rusům aktivně bránil a během bojů dokonce přišel o nohu.

Přibáň se však na sociálních sítích nadále bránil a za svými argumenty stál. „Tahle ‚argumentace‘, postavená na tom, že bojoval na Ukrajině, a proto s ním nemůže být žádný problém, je směšná,“ napsal na Twitteru.

Tagy:
Francie Twitter Ukrajina ODS sociální síť Rusko Marek Výborný Svoboda a přímá demokracie vláda Petra Fialy Ozbrojené síly Ruské federace