Ostrá slova syna Benningtona z Linkin Park: Novou zpěvačkou jste vymazali odkaz mého otce

Jaime Bennington, syn zesnulého Chestera Benningtona, frontmana kapely Linkin Park, vyjádřil na Instagramu svůj nesouhlas s rozhodnutím kapely nahradit jeho otce zpěvačkou Emily Armstrongovou. V emotivním příspěvku uvedl, že tento krok vnímá jako pokus „vymazat“ odkaz jeho otce a zradu fanoušků.

„V tichosti jste vymazali život a odkaz mého otce... během mezinárodního měsíce prevence sebevražd. Odmítli jste uznat dopad najmutí někoho jako Emily, aniž byste poskytli vysvětlení fanouškům, kteří tvoří jádro vaší základny,“ napsal Jaime podle deníku NME ve stories na Instagramu.

ČTĚTE TAKÉ: Podvedl jsem ženu, přiznal lídr Foo Fighters. S milenkou má dceru, rodinu prosí o odpuštění

Dotkl se tak kontroverze týkající se údajných vazeb Armstrongové na scientologii a její podporu herce Dannyho Mastersona během soudu za znásilnění v roce 2020. „Nerozumím, proč by někdo s takovou minulostí měl být součástí kapely, která byla mému otci tak blízká,“ napsal Bennington.

Armstrongová na tato obvinění reagovala tím, že popřela jakýkoliv další kontakt s Mastersonem. „Tehdy jsem byla požádána, abych u soudu podpořila někoho, koho jsem považovala za přítele. Zúčastnila jsem se jednoho z prvních slyšení jako pozorovatel. Brzy jsem pochopila, že to bylo špatné rozhodnutí,“ uvedla Armstrongová podle webu Metal Injection a dodala, že odsuzuje jakékoliv násilí na ženách.

Své vazby na scientologii zatím neobjasnila a není tak jasné, zda je stále její členkou. V této církvi se však podle zpravodajství BBC narodila a její rodiče jsou jejími prominentními členy. Armstrongová se však identifikuje jako queer, což je proti zásadám církve, zároveň i některé texty její bývalé kapely Dead Sara naznačují negativní postoj ke scientologickému učení.

Linkin Park před týdnem oznámili vydání nového alba From Zero a plány na krátké světové turné. Kromě Emily Armstrongové jako nové zpěvačky vystoupí s novým bubeníkem Colinem Brittainem, který nahradí zakládajícího člena Roba Bourdona.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Taylor Swiftová podpořila Harrisovou proti Trumpovi. Je to nadaná vůdkyně, uvedla zpěvačka

Tagy:
hudba společnost církev hudební skupina BBC celebrity Linkin Park Bennington umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika Dead Sara