Otčím měl ubodat syna, pak skočil z okna. Škola za oblíbeného chlapce zasadila strom

Teprve 14tiletého Adama měl ubodat jeho otčím a potom sám vyskočit z okna.

Otčím ubodal nevlastního syna. Škola vysadila strom

Děsivá událost otřásla obyvateli Klatovska. Teprve 14letého Adama měl ubodat jeho otčím a potom sám vyskočit z okna. Incident zasáhl i do života žáků a učitelů základní školy, na kterou chlapec chodil. Na památku mu zasadili strom.

Tragédie se odehrála 15. března v obci Dešenice, kde chlapec žil s nevlastním otcem a prarodiči. Podle informací CNN Prima NEWS měl muž dítě škrtit, pobodat a nakonec mu podříznout hrdlo. Sám se potom bodl do oblasti krku a skočil z balkonu rodinného domu. Záchranáři ho v kritickém stavu letecky transportovali do nemocnice.

Chlapcovi kamarádi mu teď na památku zasadili strom. Sakuru vysadili žáci a učitelé společně na pozemku školy. Současně ke kořenům stromu Adamovi spolužáci umístili skříňku, do které vložili dárky pro něj a také dopis na rozloučenou.

Obyčejný a sympatický kluk

„Symbolicky v době, kdy zemřel, bude sakura kvést, protože kvete jako jedna z prvních. Takže to bude takové připomenutí. Opravdu nám je líto, že jsme o takového žáka přišli,“ řekla ředitelka ZŠ Nýrsko Alena Linhartová.

Adam zemřel v den svých 14. narozenin. Před školou bylo poté zřízeno pietní místo, kam lidé chodili za zavražděného chlapce zapalovat svíčky a nosili květiny. „Byl to obyčejný, velmi sympatický kluk. Měl i dobré známky, hezké vystupování a chování. Byl jak hodný k dětem, tak slušný k učitelům,“ sdělila Linhartová.

S otčímem měli dobrý vztah

Adama znali i místní. Podle nich ho rodiče adoptovali jako batole. Jeho matka zemřela před několika lety a od té doby se o něj staral otčím sám. Okolnosti tragédie je zaskočily. Muž měl prý s chlapcem dobrý vztah. Domnívají se proto, ze měl psychické problémy.

„Už je to dlouho, co maminka zemřela. Asi 10 let. A ty roky se staral pěkně a najednou se stane tohle. Člověk nikdy neví, co se člověku děje v hlavě,“ sdělila jedna z místních obyvatelek. „Je to hrozný, ale to víte, nic nenaděláme,“ dodala další.

Policisté se případem dále zabývají. Vyslýchají svědky a čekají na znalecké posudky. Zda otčíma chlapce obviní z vraždy, bude jasné až v následujících týdnech.

Tagy: