V rozpáleném autě zemřela dvouletá dívka. Otec hrál na počítači, nyní je v USA obviněn vraždy

Dítě v autě (ilustrační foto)

V rozpáleném autě zemřela dvouletá dívka

Nepochopitelná tragédie se odehrála v červenci v americké Arizoně. Otec tam nechal svou dvouletou dceru na přímém slunci v autě, zatímco hrál doma videohry. Nyní čelí obvinění z vraždy prvního stupně a týrání dítěte, informují americká média.

Sedmatřicetiletý Christopher Scholtes z Marany v Arizoně ve Spojených státech čelí obvinění z vraždy prvního stupně a týrání dítěte poté, co 9. července nechal svou dvouletou dceru Parker na slunci v autě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie na letišti v Chicagu: V soukolí stroje na přepravu zavazadel našli hasiči mrtvou ženu

Podle webu kold.com, který o případu informuje, bylo tou dobou venku 42 stupňů. Scholtes uvedl, že když přijel domů, jeho dcera spala v autosedačce. A jelikož ji nechtěl budit, nechal zapnutý motor s puštěnou klimatizací a šel do domu.

Scholtes tvrdil, že se domů dostali kolem 14:00. Úřady ale upozornily, že to neodpovídá záznamu z bezpečnostní kamery od souseda. Na něm je totiž vidět, že vozidlo přijelo kolem 12:53 a už neodjelo, píše web New York Post. Kolem 16. hodiny se pak Scholtesova manželka vrátila z práce a zeptala se, kde je dcera. Poté oba vyběhli ven, aby vozidlo zkontrolovali. Následně našli svou dceru v bezvědomí. Záchranáři ji převezli do nemocnice, kde však byla prohlášena za mrtvou.

Scholtes má další dvě děti ve věku pěti a devíti let. Podle jednoho z nich se nechal rozptýlit hraním videohry a zřejmě na dceru v autě zapomněl. Jejich vůz Acura MDX má funkci automatického vypínání – a o té prý Scholtes věděl. Podle soudu  navíc jeho žena v esemeskách psala, že mu už několikrát říkala, aby nenechával děti v autě.

Na září je naplánováno další slyšení ve věci. Soudní lékař rozhodl, že příčinou smrti dívky bylo přehřátí a způsob smrti označil za nehodu. V rámci probíhajícího vyšetřování úřady zabavily herní konzoli PlayStation a několik dalších elektronických zařízení. Vozidlo Acura MDX z roku 2023 bylo detektivy rovněž zabaveno.

V době, kdy byla dívka převážena do nemocnice, si oba manželé měli posílat zprávy. „Říkala jsem ti, abys je nenechával v autě, kolikrát jsem ti to říkala,“ psala manželka. „Zlato, je mi to líto!“ odpověděl manžel. „Jak jsem to mohl udělat? Zabil jsem naše dítě, tohle nemůže být pravda,“ dodal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policista se před útokem na Trumpa zalekl střelce, odhaluje nové video. Atentátu nezabránil

Tagy:
vražda manželé úmrtí USA Arizona New York Post PlayStation Acura MDX