Další dítě v rozpáleném autě. Hasiči už mu nedokázali pomoci, rodiče jsou v šoku

Auto

Jak na horko v autě?

Ve francouzské obci Bordes na jihu země došlo k tragédii. V rozpáleném autě zemřelo teprve čtrnáctiměsíční dítě, které tam zapomněl zavřené jeho otec. Oba rodiče po prodělaném šoku skončili v péči lékařů.

Batole, jehož pohlaví média nezveřejnila, bylo nalezeno mrtvé ve středu odpoledne v autě na parkovišti ve francouzské obci Bordes. V ten den se venkovní teploty pohybovaly okolo 22 °C. „Prvotní vyšetřování naznačuje, že malé dítě zemřelo na udušení a dehydrataci,“ uvedla podle webu mirror.uk státní zástupkyně Cecile Gensacová.

Otec údajně zapomněl svého potomka v autě, když ho ráno plánoval odvézt do školky. Sám se místo toho vydal do práce. Ve chvíli, kdy matka v odpoledních hodinách zjistila, že dítě ve školce není, začala panikařit.

Na místo, kde otcovo auto stálo, byli okamžitě přivoláni hasiči a sanitka. Kolem 17. hodiny se lékaři pokusili dítě resuscitovat, bohužel však neúspěšně. Přesnou příčinu smrti určí pitva.

Rodiče, kteří oba nemají žádný záznam v trestním rejstříku a vychovávají ještě jedno dítě, byli převezeni do nemocnice v nedalekém městě Pau poté, co shodně prodělali šok.

Tagy: