Zázrak na silnici. Muž těsně před pohřbem „ožil“, vzkřísil ho hluboký výmol

Silniční doprava a stav komunikací v Indii čelí dlouhodobé kritice veřejnosti. 80letý Daršan Singh Brar však po událostech z 11. ledna bude za otřesný stav cest patrně do konce života vděčný. V nemocnici ho lékaři prohlásili za mrtvého, a tak vnuk i s jeho „tělem“ zamířil sanitkou domů, kde se měl konat pohřeb. Před příjezdem vůz najel na jeden z výmolů a vše se změnilo. Vnuk si všiml, že Brar hýbe rukou, a proto zkontroloval puls – jeho dědeček byl naživu. V nejbližší nemocnici následně lékaři zázrak potvrdili.

Byly to náhlé zdravotní komplikace, kvůli nimž 80letý muž skončil v indické nemocnici v Patiale. Jak uvedl jeden z vnuků Balwan Singh, jeho dědeček byl čtyři dny napojen na umělou plicní ventilaci. Ve čtvrtek 11. ledna zdravotníci konstatovali, že muži přestalo bít srdce. Z toho důvodu byl odpojen od ventilátoru a prohlášen za mrtvého, uvádl web ndtv.com.

ČTĚTE TAKÉ: Život v Rumunsku zasvětil péči o psy, teď Florin čelí kruté nemoci. Stát na léčbu nepřispěje

„Můj bratr byl s dědou v Patiale, a tak nás ve čtvrtek kolem 9. hodiny informoval o tom, že zemřel. Byl to právě on, kdo dědečka vezl v sanitce do Nisingu na poslední pomazání. Všem příbuzným a dalším místním, kteří ho znali, jsme sdělili, že umřel. Následně se sešli, aby nad jeho odchodem truchlili. Postavil se stan a pro smuteční hosty bylo nachystané jídlo. Dokonce jsme sehnali dřevo na kremaci,“ líčil Singh.

Vše změnil výmol

Mezi lidmi v Nisingu je Brar velmi oblíbený, dokonce je po něm pojmenovaná celá kolonie, napsal web Good News Network. Vše změnil moment, kdy se sanitka blížila k vesnici Dhand nedaleko cílové destinace.

Kvůli zhoršenému stavu komunikace najeli zdravotníci tvrdě do výmolu. V tom okamžiku si Singhův bratr všiml, že Brar pohnul rukou. Udiveně se pokusil nahmatat puls a zkontrolovat, zda mu tluče srdce. Obojí se potvrdilo. Okamžitě zdravotníkům sdělil, aby jeho dědečka odvezli do nejbližší nemocnice. V Karnalu pak lékaři potvrdili, že Brar skutečně žije a dýchá.

„Je to zázrak. Nyní jen doufáme, že se dědeček brzy uzdraví. Všichni, kteří se sešli, aby truchlili, nám blahopřáli. My je zase pozvali na připravené pohoštění. Je to boží milost, to, že nyní dýchá,“ dodal vnuk. Brarův stav je nyní kritický.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Fenka hrdinkou. Nezvyklým štěkotem vzbudila majitele a zabránila obrovské tragédii

„Nemůžeme říci, že pacient zemřel. Když jsme ho přijali, tak dýchal a měl puls. Nevíme, co se v druhé nemocnici stalo – zda šlo o technickou chybu nebo něco jiného,“ doplnil doktor Netrapal z nemocnice v Karnalu. Jak rodina doplnila, v Patiale byl muž na plicním ventilátoru, nyní však dýchá sám. „Stále je v kritickém stavu a leží na jednotce intenzivní péče. Dýchání je pro něj namáhavé, protože má v hrudníku infekci,“ dodal lékař.

Tagy: