Padlo 1300 našich vojáků, přiznal Zelenskyj. Další jednání by mohlo proběhnout v Izraeli

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poprvé od začátku ruské invaze uvedl v číslech vojenské ztráty na své straně. Během bojů mělo zemřít už 1 300 ukrajinských vojáků. U Rusů prý tento počet přesahuje 12 tisíc.

„V boji proti ruským invazním silám padlo už 1 300 ukrajinských vojáků,“ uvedl v sobotu Zelenskyj. V případě civilistů konkrétní nebyl. Podle předchozích vyjádření ukrajinské vlády jich však od začátku války zemřely již tisíce.

Ukrajinci v pátek aktualizovali také čísla ruských ztrát. Počet zabitých ruských vojáků od začátku invaze už podle nich přesáhl 12 tisíc. „Počet zraněných okupantů je mnohonásobně větší. Počet zajatců již dosáhl takové úrovně, že tato otázka nemůže být ponechána na strukturách, které jsme využívali před válkou,“ uvedla hlava státu.

Ukrajinské síly rovněž uvádí, že se jim povedlo zničit 362 ruských tanků, 1 205 obrněných vozů, 585 vozů, 83 vrtulníků a 58 letounů. Zelenskyj se v sobotu vyjádřil i k případným dalším vyjednáváním mezi Kyjevem a Moskvou. To další by se podle něj mohlo konat v Jeruzalémě. Informovala o tom agentura Reuters.

Tagy: